Tijdlang zware hinder naar Gent door ongeval op E17

Tijdlang zware hinder naar Gent door ongeval op E17

Door een ongeval bij de parking in Kalken was er lange tijd grote hinder op de E17 naar Gent. Dat bemoeilijkte de avondspits tussen Antwerpen en Gent. Intussen is de weg weer vrijgemaakt, maar rond 18.50 uur was er nog steeds een verliestijd van ruim een uur.

Vlakbij het parkeerterrein van Kalken botsten rond kwart voor vijf een vrachtwagen en bestelwagen op elkaar. Daardoor was maar één van de drie rijstroken vrij. “Zo’n ongeval in volle avondspits doet de file natuurlijk snel aangroeien”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

“Er is dan ook heel grote verkeershinder.” Op een bepaald moment was het al vanaf Sint-Niklaas aanschuiven. Er was zelfs meer dan 17 kilometer file. De wachttijd ging in de richting van 2 à 3 uur, zo meldde Peter Bruyninckx. Meer dan een uur na het ongeval waren nog steeds twee rijstroken versperd.

Rond 18.45 uur was de weg weer vrijgemaakt, maar de hinder was meteen daarna nog steeds groot.

Volgens Bruyninckx was er zo goed als stilstaand verkeer. “Blijf daar echt weg. Ga de hoop er niet nog meer vergroten.”

Wie van Antwerpen naar Gent moet, werd aangeraden om de E17 absoluut te mijden. “Beter is misschien zelfs nog om om te rijden via Brussel. Wie van Antwerpen naar de kust moet, neemt beter de expresweg.”

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S