Nieuwe klap voor rouwende moeder: “Dit is gewoon ziek en pijnlijk”

Inge Willems wil dat de dieven beseffen wat ze aanrichten voor de nabestaanden. Foto: vrs

Diest -

Dieven hebben op het kerkhof aan de Vervoortplaats, niet voor het eerst, tal van ornamenten gestolen. “Nu heeft weer iemand de LED-lampjes gestolen op het graf van mijn zoon. Dit is erg pijnlijk voor een moeder en ik ben zeker niet het enige slachtoffer”, zegt Ingrid Willems.

Elke dag gaat Ingrid naar het graf van haar zoon Jens. De 25-jarige jongeman overleed in 2009 aan een hartfalen, het verdriet bij de familie is heel groot. “Elke dag ga ik naar het graf. Om even alles in orde te brengen en een babbeltje met Jens te slaan”, zegt Ingrid. “Om ook 's nachts wat licht voor Jens te brengen, plaats ik van die LED-lampjes op zonne-energie aan zijn graf.”

Maar maandagochtend wachtte Ingrid de zoveelste teleurstelling op het kerkhof. “Iemand heeft de lampjes gestolen. Ik begrijp gewoon niet wie zoiets doet. Blijkbaar vindt iemand die lampjes mooi om in de tuin te plaatsen, en ik ben zeker niet het enige slachtoffer. Ook bloemen verdwijnen regelmatig op graven. Dit is gewoonweg ziekelijk en erg pijnlijk. Ik hoop dat het op een dag stopt en dat de overledenen hier de laatste rust krijgen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees