VIDEO. Twee maanden, twee inbraken: opnieuw duizenden euro's schade aan dure wagen

VIDEO 2 keer op 2 maanden tijd inbraak in zelfde wagen. Video: ATV

Antwerpen - Antwerpenaar Mehmet Fatih Yardimsever zit met de handen in het haar. Op amper twee maanden tijd is hij het slachtoffer geworden van twee inbraken in zijn auto, een dure BMW. Zowat het volledige dashboard wordt telkens ontmanteld, en de dieven gaan aan de haal met het dure navigatiesysteem. Volgens autospecialisten zijn BMW's een gegeerd doel.

Het dashboard helemaal opengebroken, de volledige navigatiemodule gestolen... de ravage in de BMW van Mehmet is groot. In januari, amper twee maanden geleden, had de man hetzelfde voor. Toen duurde het drie weken om alles opnieuw te herstellen, maar maandag had de man opnieuw prijs. "Het kan gewoon niet meer, ik ben het beu", zegt de man teleurgesteld. "Dit is de tweede keer in twee maanden tijd, de daders moeten gevat worden."

Gegeerde doelen

Navigatiesystemen en dergelijke van BMW's zijn een gegeerd doelwit bij dieven. Volgens autospecialisten zijn die systemen er bij BMW makkelijker uit te halen dan bij andere merken, waardoor eigenaars vaker slachtoffer worden van dergelijke inbraken.

"Na de eerste diefstal heb ik mijn beklag gedaan bij BMW", zegt Mehmet Fatih. "Ik kreeg er gewoon te horen dat ze er zelf niets kunnen aan doen want dat er een heuse handel in gestolen navigatiesystemen bestaat." Een antwoord waar de man niet veel aan heeft. "Vroeger had ik in de kranten en op tv wel gezien dat BMW's een doelwit zijn van de dieven, maar ik dacht altijd dat het mij niet zou overkomen", zegt Mehmet. "Het zijn heel dure auto's, maar de beveiliging trekt echt op niets."

Bij BMW zeggen ze niet te kunnen bevestigen dat net hun auto's het grootste doelwit zijn van inbraken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees