Mieke Hullebroeck is allereerste vrouwelijke stadssecretaris van Gent

© twitter.com/ElkeDecruynaere

Mieke Hullebroeck (36) is maandagavond op de Gentse gemeenteraad officieel ingezworen als opvolger van Paul Teerlinck, die eind maart met pensioen gaat. Het is de eerste keer ooit dat een vrouw wordt aangesteld als machtigste ambtenaar binnen de Stad Gent.

Bert Staes

Mieke Hullebroeck is nog niet zo lang aan de slag bij de Stad Gent. Tot 2012 werkte ze bij Belgacom. In 2012 werd Hullebroeck departementshoofd Personeel en Organisatie bij het OCMW Gent. En bij het ineenschuiven van de personeelsdiensten van Stad Gent en OCMW, werd ze departementshoofd.

Mieke Hullebroeck wordt niet alleen de eerste vrouwelijke stadssecretaris van Gent, maar ook de eerste in een grote Vlaamse stad. Tot nog toe was de functie van stadssecretaris een bijna exclusief mannelijke zaak, al zijn in kleinere steden zoals Sint-Niklaas, Eeklo en Deinze al eerder vrouwen stadssecretaris geworden.

Hullebroeck begint op 1 april officieel als stadssecretaris en krijgt een mandaat voor twaalf jaar. Als haar evaluatie positief is, is dat verlengbaar met zes jaar.