Organisatoren pontonfeest willen beschadigde Graslei niet herstellen

Organisatoren pontonfeest willen beschadigde Graslei niet herstellen

Foto: archief/fvv

Gent - De aanvrager en de opbouwer van het veelbesproken ponton en de tent aan de Graslei, waarop vorig jaar een receptie werd gehouden, weigeren beiden 6.700 euro op te hoesten om de schade aan de Graslei te herstellen. Dat is maandag gezegd in de Gentse gemeenteraad.

Een private receptie op een groot ponton aan de Graslei zorgde in oktober voor een storm van verontwaardiging in Gent. Na het feest en de afbraak van de tent en het ponton bleek er bovendien ook schade te zijn aangebracht aan de Graslei. Enkele grote dekstenen verzakten en de kasseien op de kade raakten beschadigd.

Vijf maanden later staan er nog altijd enkele afsluitingen boven de verzakking.  “Jammer genoeg betwisten zowel de aanvrager van de vergunning (MG Real Estate, nvdr) als hun onderaannemer (het bedrijf dat de tent opbouwde, nvdr) de factuur voor het herstel. Het gaat om ongeveer 6.700 euro”, zei schepen van Openbare Werken, Filip Watteeuw (Groen), in de gemeenteraad na een vraag van Karlijn Deene (N-VA).

Watteeuw wil niet wachten tot de juridische afwikkeling van het dossier en heeft de stadsdiensten de opdracht gegeven de kade van de Graslei te herstellen. “Het dossier zit bij onze juridische dienst. Maar dat kan even duren. Daar gaan we niet op wachten. We zullen het zelf herstellen en nadien terugvorderen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio