Vrouw in elkaar geslagen: buurman kan net op tijd ingrijpen

Vrouw in elkaar geslagen: buurman kan net op tijd ingrijpen

Hier vonden Carlo Herpoel en reddende engel Pascal Hombecq de vrouw. Foto: loh

Kortrijk -

Afgelopen weekend is een vrouw uit Wevelgem zwaar toegetakeld door twee mannen in een afgelegen tuin in Bissegem. Buurman Pascal Hombecq zag het gebeuren en kwam tussenbeide. “Zonder hem was het wellicht nog erger geweest.”

De feiten speelden zich vorige zaterdag af in de tuin van een atelier in de Remi Vermandelestraat in Bissegem. Gebruiker van het atelier is kunstenaar Carlo Herpoel. “Toen ik zaterdagnamiddag in mijn tuin kwam, zag ik een bestelwagen op mijn terrein staan. Een tijdje later kreeg ik het bezoek van de politie die me vertelde dat er een vrouw elkaar geslagen was. Een attente buurman had net voor ik er aankwam twee mannen gezien die de vrouw C.D. stampten en schopten. Hij kwam tussenbeide en waarschuwde de hulpdiensten en de politie. De vrouw bleek zwaar toegetakeld. De daders lieten haar zo achter in mijn tuin. Zonder mijn buurman was het wellicht erger geweest. Naar verluidt kwamen de mannen materiaal halen, maar ik weet helemaal niet waarover het ging.”

Zwaargewond

Pascal Hombecq vertrok net uit zijn woning toen hij twee mannen zag vechten.“Ik maande ze aan om te stoppen. Ik wou desnoods tussenbeide komen”, zegt Pascal. “De twee zeiden dat de zaak opgelost was en ze vertrokken. Ik bemerkte ik dat er een zwaargewonde dame bij betrokken was. Zonder mijn tussenkomst waren er wellicht nog ergere dingen gebeurd, meldde het slachtoffer me nadien. Ik heb echter gedaan wat ik dacht te moeten doen.”

De politie stelde proces-verbaal op en C.D. werd naar het ziekenhuis gebracht met heel wat kneuzingen over het hele lichaam. De politie nam ook een wagen mee. Wellicht had de dame een verhouding met een van de twee mannen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees