Voetbal Proximus League

OHL op Dreef komt op 1 april met Vlaams overnamebod

Leuven -

Toen OHL een voorakkoord met een Chinese investeerder bekendmaakte rond de overname van de club, maakte supportersgroep ‘OHL op Dreef zich sterk een Vlaams alternatief te kunnen vinden. Gisteren volgde een intentieverklaring.

Daarin zegt OHL op Dreef bij monde van Piet De Coster dat ze een groep Vlaamse ondernemers/investeerders hebben gevonden die zich tegen 1 april wil bekendmaken en dan een overnamebod zal doen.

“Dit is geen aprilgrap, maar 100 percent zeker dat we dan al officieel de namen en de bedragen kunnen bekendmaken, is het ook nog niet”, aldus De Coster. “Daarom noemen we onze huidige mededeling ook een intentieverklaring. De kans dat we alles binnen tien dagen kunnen officialiseren, is reëel.”

OHL op Dreef stuurde de intentieverklaring ook naar de club, aangevuld met details over bedragen. Interim-voorzitter Chris Vandebroeck van OHL bevestigt dat, maar onthoudt zich van commentaar.

“Als er een officieel bod komt, nemen we daar kennis van”, zegt hij, “maar onderhandelen kunnen we momenteel niet. In het voorakkoord met onze toekomstige Chinese partner staat gestipuleerd dat hij na een lange zoektocht en fijnmazige eliminatie onze enige nog overblijvende gesprekspartner is.”

Bronnen buiten de club menen te weten dat de terughoudendheid van het bestuur ook te maken heeft met de orde van grootte van de genoemde bedragen. Ook de aanwezigheid achter de schermen bij OHL op Dreef van voormalig bestuurder/aandeelhouder Bart Desmet zou een hinderpaal kunnen vormen. De Smet en OHL liggen in discussie over de berekening van de verkoopprijs van zijn aandelen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio