Georgina's (102) laatste wens kan niet worden ingewilligd

Georgina's (102) laatste wens kan niet worden ingewilligd

. Foto: ivh

Evergem -

Hoewel Georgina Van Laere wou dat haar uitvaartplechtigheid in de Sint-Christoffelkerk van Evergem op een zaterdag zou gebeuren, vindt de kerkelijke dienst deze donderdag plaats.

Georgina Van Laere (foto) is de weduwe van Albert Collier (in 1967 overleden) en moeder van Monique, van de gewezen Evergemse schepenen wijlen Jean-Marie en Eric Collier. Ze werd 102 jaar en woonde tot vier jaar geleden aan Elslo.

“Moeder was slechts een maand ziek. Ze overleed vorige donderdag in Geel. Ze had de uitdrukkelijke wens te worden gecremeerd, haar begrafenisdienst op een zaterdag in Sint-Christoffelkerk te laten plaatsvinden en haar urne te laten bijzetten op de begraafplaats van Kluizen in de grafkelder van haar man. We kunnen echter aan slechts twee van die drie wensen voldoen. Van een begrafenisondernemer vernam ik dat de uitvaartplechtigheid maximum zes werkdagen na het overlijden moet plaatsvinden. Hoewel mijn dochter in Italië woont, kan op dat reglement blijkbaar geen uitzondering worden gemaakt”, betreurt Collier.

“Volgens een gemeentereglement moeten begrafenissen uiterlijk zes werkdagen na het overlijden gebeuren en systematisch uitstellen tot een zaterdag mag niet meer”, stelt de woordvoerder van Uitvaartcenter De Piramide.

“Had Eric Collier aan de bevoegde gemeentelijke dienst een gemotiveerde uitzondering gevraagd, was die wellicht toegestaan. Nu is het daarvoor te laat”, reageert burgemeester De Maertelaere (N-VA).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees