Vals Twitter-profiel haalt parketmedewerkers stevig door de mangel

Vals Twitter-profiel haalt parketmedewerkers stevig door de mangel

Het valse profiel verspreidt geen parketnieuws, enkel tweets met persoonlijke aanvallen naar medewerkers toe. Foto: IF

Brugge -

Het parket van Brugge is een onderzoek gestart naar de Twitter-account van het parket van Brugge. “Iemand tweet in onze naam”, klinkt het. “Wij hebben zelfs geen Twitter-account.”

@BruggeParket. Het is een nieuw profiel dat sinds gisteren actief is op de socialenetwerksite Twitter. Met een foto van het Brugse gerechtsgebouw als profielfoto is de link naar het parket uiteraard al snel gelegd. Ook de gekozen naam “Parket Brugge” lijkt maar weinig aan de verbeelding over te laten.

Maar niets is minder waar, want het gaat om een vals profiel. “Dit is absoluut geen officiële account van ons”, zegt Céline D'havé, procureur bij het Brugse parket. “Integendeel, wij hebben zelfs geen Twitter-account.”

Het parket is dan ook een onderzoek gestart naar wie er precies achter het valse profiel kan zitten. Hij of zij wil alleszins de indruk creëren berichten in naam van het parket van Brugge de wereld in te sturen. “Wij gebruiken dit Twitterkanaal om mensen met elkaar in contact te brengen en nieuws te brengen”, staat er in de verwelkomingstekst te lezen.

Persoonlijke aanvallen

Maar in plaats van nieuwsberichten die het parket van Brugge zouden kunnen aanbelangen te verspreiden, lijkt het profiel vooral aangemaakt om datzelfde parket door de digitale mangel te halen. De maker verspreidde al foto's van een onderzoeksrechter, een procureur, een vrederechter, een korpschef, een advocaat en verschillende politiemensen. En daarbij worden zij telkens heel persoonlijk aangevallen en verweten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees