Stevige celstraffen gevraagd voor vijftigers die cafévriend brutaal overvallen

Oostende -

Twee Oostendenaars moesten maandagmorgen voor de rechtbank verschijnen voor de brutale overval op een 66-jarige man. De twee - allebei vijftigers - leggen wel behoorlijk verschillende verklaringen af.

Op 7 maart vorig jaar werd een 66-jarige Oostendenaar brutaal overvallen. De man kreeg enkele rake klappen en stampen. Zijn overvaller kon er met maar liefst 2.200 euro vandoor gaan. De oudere man zelf belandde in het ziekenhuis. “Hij liep een trauma op en durfde niet meer buiten komen”, zegt zijn advocaat.

Enkele dagen later kon Erwin M. door de politie gevat worden. Het slachtoffer had hem op foto's herkend. Al snel kwamen ze ook bij een vriendin van hem, Nicole S., uit. De twee hadden het slachtoffer op café leren kennen en merkten dat hij nogal wat geld bij had. “En die man was daar nogal gul mee”, zei de procureur gisteren. “Daarop stelde de vrouw aan haar kompaan voor om de man te overvallen als hij naar buiten ging.”

“Niets mee te maken”

Van zodra de oudere man dus naar buiten ging besloten de twee om hem te volgen. Erwin M. gaf onmiddellijk toe dat hij de man enkele rake klappen gaf en het geld stal. Volgens hem gaf hij dat nadien af aan Nicole S., die wat verderop aan het wachten was. “Die man kampte met een alcoholprobleem”, zei zijn advocaat Kris Vincke. “Hij heeft nu al 4.000 euro gespaard om het slachtoffer te vergoeden. Hij zat twee maanden in voorhechtenis en heeft enorm veel schrik om terug naar de gevangenis te moeten.”

Nicole S. vroeg gisteren resoluut de vrijspraak. Zij blijft beweren dat ze niets met de feiten te maken heeft. Heel wat elementen in het dossier tonen nochtans aan dat ze niet altijd eerlijk was, maar haar advocaat maakte zich sterk dat hij net alle leugens van Erwin M. zomaar kon doorprikken. “Zij was wel in dat café, maar heeft helemaal niets met die overval te maken”, klinkt het. “Dat slachtoffer sprak ook nooit over een aanwezige vrouw.”

Het Openbaar Ministerie vorderde een gevangenisstraf van één jaar tegen Erwin M. en een celstraf van achttien maanden tegen Nicole S. De rechter zal zich op 24 april uitspreken.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio