Food

Budgetspecialiste geeft tips: zo wordt boodschappen doen goedkoper

Budgetspecialiste geeft tips: zo wordt boodschappen doen goedkoper

Foto: Shutterstock

De Australische budgetspecialiste Canna Campbell, die zichzelf Sugar Mamma online noemt op YouTube, weet dat een volle kar in de supermarkt een flink wat geld kan kosten. Dankzij enkele kleine aanpassingen thuis en tijdens het shoppen, zakt het bedrag op je afrekening. Test vooral zelf uit of haar tips voor jou het verschil maken.

Denk meer aan je diepvries

Veel mensen vergeten volgens Canna hoeveel er in de diepvriezer kan. Van vlees en kaas tot eieren, fruit en noten: invriezen leidt ertoe dat je minder moet weggooien en dus ook minder moet kopen omdat je het eten gewoon kan ontdooien.

Doe je boodschappen ’s morgens

Er is heel weinig volk en je ziet de speciale kortingen op bepaalde producten beter. Je kan snel en uiterst efficiënt je kar vullen.

Koop producten in hun seizoen

Aardbeien in de winter? Dan betaal je er heel veel voor. Canna raadt aan om de seizoenen waarin fruit en groenten groeien te respecteren. Dan vind je het in overvloed en is de prijs lager.

Budgetspecialiste geeft tips: zo wordt boodschappen doen goedkoper
Foto: Shutterstock

Shop online

Als je zuinig wil zijn, doe je er goed aan om je online winkelkarretje te vullen. In een fysieke winkel gooi je misschien van alles in je kar en verlies je het overzicht. Online stijgt de prijs op je rekening automatisch mee en sta je niet voor verrassingen aan de (virtuele) kassa.

Vraag raad aan je slager

Als je bij de slager niet kan kiezen wat je zal kopen, vraag dan gewoon welk vlees op dat moment in de aanbieding is. Promoties in de slagerij kunnen je flink wat geld uitsparen.

Bezuinig op vlees en vis

Vlees en vis zijn vaak de duurste producten in je kar. Schrap ze (deels) van je boodschappenlijst en vervang vaker door andere bronnen van eiwitten zoals een mengeling van noten of zaden.

Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

Heb je net als Canna een zwak voor melkchocolade in allerlei gedaantes - denk repen, pralines en paaseitjes? Schakel dan over op zwarte chocolade met een hoger cacaogehalte en trakteer je alleen in uiterste nood op een stuk. Je zal minder snoepen en dat maakt week na week ook een beetje verschil op de rekening.

Corrigeer