Moordzaak van man die “vampier doodde” uitgesteld

Moordzaak van man die “vampier doodde” uitgesteld
Gavere -

De correctionele rechtbank in Gent heeft de zaak waarbij een 39-jarige man uit Vurste bij Gavere zijn vriendin vermoordde omdat hij naar eigen zeggen dacht dat ze een vampier was, moeten uitstellen 9 mei. Het bijkomend psychiatrisch verslag is nog niet klaar.

Kris V.M. onthoofde zijn vriendin in januari 2014. In zijn eerste verklaringen aan zijn vader vertelde hij dat hij dacht dat hij een vampier had gedood. Anderhalf jaar eerder, van 26 juli tot 7 augustus 2012, was de man al eens opgenomen in het Maria Middelaresziekenhuis. Hij had klachten van paranoia: hij had het idee afgeluisterd en achtervolgd te worden. Hij vertrouwde niemand en had angst om vermoord of vergiftigd te worden.

In januari 2014 kreeg hij er naar eigen zeggen opnieuw last van. Op een zondagavond ging hij wel nog rustig slapen, tot hij werd gewekt door stemmen. “Je moet de wereld redden, haast u, haast u! ‘ zeiden ze. “Ze dwongen me de vampier naast me te doden”, aldus de verdachte. Volgens zijn verhaal verstikte hij eerst zijn vriendin en sleepte hij haar naar de keuken. Daar sneed hij haar hoofd af en zette het in de afwasbak. “Het hoofd mocht niet bij het lichaam blijven. Anders kon het er terug aangezet worden en was de vampier terug levend. Daar was ik echt van overtuigd! Ik was ook overtuigd dat ik goed had gedaan.”

De familie van het slachtoffer vroeg begin januari bijkomend onderzoek naar die bevelshallucinaties en waarom hij die niet negeerde. De rechtbank stemde hier mee in en stelde de zaak in voortzetting op 21 maart. Maar de zaak werd dinsdag meteen uitgesteld, omdat het eindverslag van de deskundigen pas eind april verwacht wordt.

Op 9 mei wordt de zaak verder behandeld. Dan wordt gekeken of het verslag neerligt en worden conclusietermijnen bepaald.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio