‘Zonnekaart’ opnieuw online na teveel bezoekers op dag van lancering

‘Zonnekaart’ opnieuw online na teveel bezoekers op dag van lancering

Foto: rr

Na een moeilijke eerste dag is de ‘Zonnekaart’ van het Vlaams Energieagentschap (VEA) weer beschikbaar. De website bleek zo populair dat de servers overbelast raakten.

De ‘Zonnekaart’ is een online toepassing waarop iedereen meteen kan zien of zijn of haar dak geschikt is voor zonnepanelen of -boiler, hoeveel de installatie kost en wat de terugverdientijd is.

Veel mensen bleken daar maandag bij de lancering in geïnteresseerd te zijn, maar rond de middag was de site niet meer bereikbaar door een overload aan bezoekers. Ondertussen draait de website weer, maar er wordt wel gewaarschuwd dat er vertragingen kunnen zijn als er veel bezoekers tegelijkertijd hun dak controleren.

De Zonnekaart is hier terug te vinden. Wie zijn adres ingeeft, ziet meteen of het dak ideaal (groen), bruikbaar (geel) of beperkt tot niet bruikbaar (oranje) is voor zonnepanelen of een zonneboiler. Voor elk ideaal of bruikbaar dak berekent de Zonnekaart de kostprijs en de terugverdientijd.

De berekeningen gebeuren standaard voor een doorsneegezinsverbruik, maar je kan de instellingen eenvoudig aanpassen en een persoonlijke berekening uitvoeren. De toepassing beschikt ook over profielen voor grote verbruikers, zoals bedrijven, scholen of supermarkten.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees