Voetbal2de provinciale - Jonas RoggeSK Grembergen

“Twee cruciale fasen”

Dendermonde -

Grembergen - Sinaai was zo'n beetje het prestigeduel in de strijd om de tweede plaats. De groenwitten van coach Van Overstraeten deden het opnieuw volgens het vertrouwde recept: het houden van de organisatie en het zowat niets weggeven, wat vaak resulteerde in het houden van de nul en het prikken van het enige beslissende doelpunt. Dit keer zorgde Florian Anrys met zijn eerste van het seizoen voor de winst.

“Het was geen gemakkelijke wedstrijd”, zegt de jonge Jonas Rogge. “In de eerste helft kregen we de betere kansen, maar het was pas in de tweede helft dat we kregen wat we verdienden. Vanachter hebben we alles goed gesloten gehouden. Twee fasen waren zowat beslissend. Bij de eerste was er een dubieuze penaltyfase in ons voordeel die niet werd gefloten. De tweede was die van het doelpunt. Er was discussie of de bal al dan niet over de lijn was. Zelf kan ik niet oordelen, want ik zag het niet. Maar volgens de spelleiders was de bal over de lijn en zij beslissen.”

Jonas Rogge, die volgend seizoen meer speelkansen wil en daarom besloot een stapje terug te zetten bij Robur B, stelt dat Grembergen zonder enige druk naar de eindronde trekt. “Het verschil met vorig seizoen is gigantisch groot. Het seizoen kan nu al niet meer stuk. We zien wel wat er in die eindronde op ons af komt. Een goede of minder gunstige loting, dat heb je niet in de hand. De club beschikt over een goede en brede kern. Wie weet kunnen we ook in de eindronde voor een verrassing zorgen. Niets moet immers voor ons, alles kan.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio