WIELRENNENELITECIBEL CEBON

Ambitieuze Brecht Ruyters wil hogerop

Ambitieuze Brecht Ruyters wil hogerop

Brecht Ruyters Foto: NBEN

Kortenaken -

Brecht Ruyters is neoprof bij de continentale ploeg Cibel Cebon. In de hoop hogerop te geraken, De 23-jarige renner uit Kortenaken hoopt zich in de kijker te fietsen om een stapje hogerop te kunnen doen.

Vorig weekend finishte Ruyters in de Zuidkempische Pijl in Mol als dertiende van 173 renners. “We geraakten met achttien renners in de spits, maar in de finale splitste die groep en mijn ploegmaat Stijn De Bock was mee in een kopgroep van acht. Dat betekende dat ik die vlucht moest beschermen”, zegt hij. “In Brussel-Zepperen finishte ik als achtste. In het voorjaar zijn er telkens veel deelnemers en is iedereen fel gemotiveerd. Dat betekent dat het moeilijk is om op het podium te komen.”

“Veel met mijn levenswijze als belofte is er niet veranderd. Ik leefde toen ook al voltijds voor de koers en deed veel internationale ervaring op in koersen van een hoog niveau. Nu train ik vaak zes uur in plaats van vijf omdat de wedstrijden ook langer zijn. Het grootste verschil is dat de snelheid een stuk hoger ligt of het niveau is veel hoger. Ook de manier van koersen in ploegverband is anders, al weet ik op dat vlak hoe het wielrennen in elkaar steekt. Joeri Stallaert is onze kopman op omlopen die vlak zijn en waarin de wedstrijden overwegend eindigden op een massaspurt, zoals in Nokere Koerse.”

“Ik wil werken voor de ploeg zodat de leiding op het einde van dit seizoen tevreden is. Maar ik wil mezelf ook in de kijker fietsen met mooie resultaten. Ik ben ambitieus en alleen op die manier kan ik de stap doen naar een grotere ploeg.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio