Temptation niet meer in te tomen

‘Temptation Island’: alle remmen los op tv, hevige ruzie achter de schermen

Groot verdriet bij de dames na de beelden van hun mannen

Op kousenvoeten is het negende seizoen van de hormonale realitysoap ‘Temptation Island’ alle records aan het breken: nooit keken er meer mensen naar het programma, nooit waren de schaatsen die gereden werden zo scheef. Terwijl de manager de aanvragen voor actes de présence van deelnemers niet geteld krijgt, probeert Vijf diezelfde deelnemers tot ‘terughoudendheid’ te bewegen op sociale media. Onbegonnen werk.

Ja, Blind Getrouwd en De Mol halen meer kijkers, maar ze doen geen jeugdhuizen vollopen voor een wekelijkse vertoning op een groot scherm. Temptation Island is hot, dat bewijzen de kijkcijfers. Het negende seizoen is met gemiddeld 632.281 kijkers per week het best bekeken seizoen sinds de start van het programma in 2002. Het programma maakt zijn bedenkelijke reputatie dan ook helemaal waar: terwijl fans bij vorige edities blij moesten zijn met wat onschuldig onderwaterballet in het zwembad en wat nachtelijk gekreun vanuit een slaapkamer, zijn sinds vorige week alle remmen losgegooid en regent het beelden die niets aan de verbeelding overlaten. Ook in de aflevering van vanavond waarin de vraag niet is wie het met wie doet, maar wie het níet met wie doet.

LEES OOK. Deelnemers van ‘Temptation Island’ vechten oorlogje uit op sociale media

Nijdige Lisa

Voor Vijf is de hype rond Temptation Island welgekomen, al moet de zender wel alle zeilen bijzetten om ‘spoilers’ of vroegtijdige onthullingen uit het programma in te dammen. Maar de sociale media maken die geheimhouderij bijzonder moeilijk, vooral omdat de deelnemers zich ook daar niet echt terughoudend gedragen.

Zo zette kandidaat Merijn onlangs een foto van zichzelf op Instagram met de woorden ‘success is the best revenge’ (succes is de beste wraak, nvdr.), wat bij zijn al dan niet ­ex-vriendin Lisa de woorden ‘not ­giving a fuck is better than revenge’ ontlokte (er geen moer om geven is ­beter dan wraak, nvdr.). Uit die ­reactie van Lisa zou je kunnen afleiden dat de twee geen koppel meer zijn, wat niet hoeft te verbazen: Merijn zou vanavond wel eens door de knieën kunnen gaan voor Pommeline.

Ook verleidster Natasja is niet bepaald gediend van Merijn. Op Facebook richtte ze haar pijlen op hem met een felle – en ietwat mysterieuze – uithaal “in plaats van je zorgen te maken over een ander, kan je je beter zorgen maken over je eigen leven. Je weet donders goed wat ik bedoel.” Natasja liet die woorden volgen door een emoticon van een baby, een knipoog naar het kind van Merijn waar hij geen contact meer mee zou hebben.

Het geruzie op sociale media tussen de deelnemers komt bovenop de talloze actes de présence die de deelnemers van Temptation Island ­maken. Ook daar is ­onder de kandidaten herrie over, want de meest gevraagde verleidster, Pommeline, komt alleen met ‘haar team’ naar buiten: dat betekent met Merijn, Herbert en ­Jolien en Jefferson. En als Team ­Pommeline uitrukt, hebben ze er liever geen andere kandi­daten bij.En dat is niet naar de zin van de anderen.

Gilles Gobin van Star Entertainment hoopt wel dat het geruzie tussen de kandidaten stilaan ophoudt: “Je zit met een groep van 28 mensen, dat kunnen niet allemaal goede vrienden zijn. Maar twee kampen is nooit goed.”

‘Valse’ Pommeline

Vanuit zender Vijf krijgen de kandidaten het advies zich op sociale media wat terughoudend op te stellen, al was het maar om de afloop van het programma – dat in november is opgenomen – niet te verklappen. Gisteren verscheen in Dag Allemaal een ­interview met Natasja die collega Pommeline ‘vals’ noemde. U raadt het al: Natasja heeft niet de eer deel uit te maken van Team Pommeline.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees