Stapte Sofie in de auto van haar latere moordenaar?

Stapte Sofie in de auto van haar latere moordenaar?

Foto: rr

Knokke-Heist / Roeselare -

Een nieuwe wending in de mysterieuze dood van Sofie Muylle. De 27-jarige vrouw werd twee maanden geleden dood teruggevonden onder een terras in Knokke. Speurders vermoeden nu dat ze mogelijk had afgesproken met een andere man en in een auto is gestapt. Dat kan verklaren waarom ze plots niet meer te zien was op camerabeelden.

Wie Sofie Muylle vermoord heeft blijft twee maanden na de feiten nog steeds een groot vraagteken. Een maand geleden verspreidde de politie nog beelden van een man met een opvallende blauwe jas die de ochtend na Sofies dood over de zeedijk wandelde. Hij is nog altijd niet gevonden.

Persoon uit het criminele milieu

Het gerecht houdt er nu rekening mee dat de jonge vrouw in een auto is gestapt, nadat ze een eindje had gewandeld tot aan het strand. Volgens de krant Het Laatste Nieuws zijn er aanwijzingen dat het slachtoffer mogelijk n de val is gelokt door een persoon uit het criminele milieu en is vermoord omdat ze niet aan zijn wensen wilde voldoen. Het parket wil dat voorlopig niet bevestigen.

Dat ze in een auto is gestapt of verplicht werd om in te stappen, zou alleszins kunnen verklaren waarom ze plots niet meer te zien is op camerabeelden.

Onderzoekers hebben verschillende eigenaars van auto’s die in de nacht van de moord zijn getraceerd aan de hand van de beelden van bewakingscamera’s. Maar dat leidde voorlopig niet tot resultaat.

Wat weten we al zeker over de dood van Sofie Muylle?

Zondag 22 januari werd het levenloze lichaam van Sofie Muylle, een 27-jarige vrouw uit Roeselare, gevonden onder een houten terras op het strand van Knokke. Die ochtend was haar verdwijning aangegeven door haar 31-jarige vriend, met wie ze vier weken voordien een relatie was begonnen en kort voor haar dood was gaan samenwonen op zijn appartement in Knokke. Ze werd verstikt, maar niet aangerand. De dader heeft haar over het strand versleept tot onder het staketsel. Maar wie die dader is en waarom de jonge vrouw moest sterven, is nog altijd niet duidelijk.

Ongeruste vriend verhoord

Haar vriend werd als eerste verdachte verhoord, maar opnieuw vrijgelaten. Hij vertelde hoe zij zaterdagavond waren uitgegaan in discotheek Kitsch Club in Knokke, om na de sluiting nog iets te gaan drinken in een pianobar op de dijk.

Volgens zijn versie heeft Sofie op een gegeven moment de bar verlaten om een luchtje te gaan scheppen. Speurders hebben haar gsm onderzocht om te zien of ze voor haar vertrek een berichtje kreeg van een onbekende. Maar dat schijnt niet zo te zijn.

Toen ze niet meer terugkeerde, werd haar vriend ongerust en ging haar buiten zoeken. Een dag later gaf hij de vrouw als vermist op bij de politie. Camerabeelden uit de omgeving lijken de verklaringen van de man te bevestigen.

Vele vragen, weinig antwoorden

Dag op dag twee maand na de moord, zitten de speurders nog altijd met veel vragen: waarom heeft Sofie die nacht plots het café verlaten? Waarom sloeg haar vriend niet sneller alarm? Is ze effectief in een wagen gestapt en zo ja, wie zat er achter het stuur? Iemand die ze kende? Of moest ze onder bedreiging van een wapen instappen? Of was ze toevallig getuige van iets geweest wat het daglicht niet mocht zien en is ze daarom het zwijgen opgelegd? En wie was de man met de blauwe jas? Kende ze hem of achtervolgde hij haar en wachtte hij het geschikte moment af om haar in een wagen te duwen?

Veel vragen waarop de speurders een antwoord zoeken, maar voorlopig zijn er nog weinig antwoorden. De ontknoping is met andere woorden nog niet voor morgen.

Corrigeer

NIEUWS