Melanie (18) overleeft aanslagen en verrast met pakkend lied

Melanie Mertens Polak (18) overleefde de aanslagen in Zaventem, vandaag exact één jaar geleden. Ze was in de vertrekhal toen de bommen ontploften. Daarom schreef ze zelf een lied om deze gebeurtenis te herdenken en zong ze het live in de studio van radiozender MNM.

"Ik ben normaal heel creatief en altijd in de weer met mijn gitaar en muziek, maar nadat ik van dichtbij meemaakte hoe die twee bommen in de luchthaven ontplofte, heb ik me een maand lang opgesloten in mijn kamer", getuigde Melanie op MNM. "Na exact een maand, op 22 april, ik weet niet waarom, heb ik mijn gitaar weer vastgepakt en ben ik beginnen zingen. Uiteindelijk werd muziek een manier om de ingrijpende gebeurtenis te verwerken."

"Ik ben echt geschrokken van alle positieve reacties, zeker toen ik het lied heb gespeeld op school. Het waren er echt héél veel. Mensen herkenden zich in mijn tekst, in mijn muziek. Dat is alles wat je wilt wanneer je zoiets schrijft: mensen troosten en steunen", luidde het. 

Nadat Melanie het lied live in de MNM-studio had gespeeld, werden er massaal sms'en en tweets gestuurd om de zangtalenten en de moed van het meisje te lauweren. 'Hier word je toch echt even stil van', besloot de radiopresentator. 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S