Lof van vriendin, fans en collega’s

Dolle taferelen na zege Lampaert in Waregem: “Moest inderdaad weer skarten

Dolle taferelen na zege Lampaert in Waregem: “Moest inderdaad weer skarten”

Yves Lampaert krijgt na de finish een welverdiende kus van vriendin Astrid. Foto: BELGA

Yves Lampaert toonde zich beresterk in Dwars door Vlaanderen. Nadat hij bijna de hele finale in dienst van Philippe Gilbert zich had kapotgereden, ging hij er in het slot solo vandoor en won oververdiend. “Ik mag het eigenlijk niet meer zeggen, maar ik heb inderdaad weer moeten skarten”, aldus de fiere West-Vlaming met een knipoog naar zijn intussen legendarische interview na Parijs-Roubaix twee jaar geleden.

“We reden van begin af aan sterk als collectief. Onderweg heb ik redelijk veel de forcing gevoerd zodat we niet stilvielen. Ik heb daar een paar keer een snokske gegeven”, aldus Lampaert. “Op de Paterberg had ik even moeite om te volgen, maar daarachter zag ik dat de rest ook moeite had.”

“Ik reed vol voor Phil en had hem gezegd dat hij moest demarreren op de Nokereberg, maar dat hadden die andere natuurlijk ook door. Eigenlijk mag ik het niet meer zeggen, maar ik heb moeten skarten (diep gaan, red.) om mee te kunnen op Nokereberg.”

“Toen ik terug kon aansluiten, dacht ik om vol door te gaan. Ik heb alles gegeven tot na die nieuwe kasseistrook om het gat zo groot mogelijk te maken. Dan had ik wel het gevoel dat ze niet meer zouden terugkomen. Dit is echt geweldig om op zo’n manier te winnen.”

Dolle taferelen na zege Lampaert in Waregem: “Moest inderdaad weer <I>skarten</I>”
Ook op het podium nam Lampaert de teugels stevig in handen... Foto: rr

Video: Jochen Coorevits

Philippe Gilbert maakte het feestje bij zijn nieuwe ploeg Quick-Step Floors zelfs helemaal compleet door tweede te eindigen na Yves Lampaert. Gilbert had ook een groot aandeel in de zege van de West-Vlaming, want hij stopte voortreffelijk af.

“Collectief waren we heel sterk”, was ook Gilbert dolgelukkig. Wij kunnen dan ook niet anders dan heel tevreden zijn met wat er vandaag gepresteerd werd. Eerste en tweede word je niet altijd”, reageerde Gilbert. “Maar naast Yves Lampaert en ikzelf reden ook Zdenek Stybar en Niki Terpstra een fantastische wedstrijd. Eigenlijk hebben wij vanaf de eerste meter deze koers onder controle gehouden.”

“In ons oortje hoorden we dat Yves Lampaert nog iets zou moeten proberen en dat deed hij ook op minder dan tien kilometer van de eindmeet. Ik stopte af. De andere twee, Alexey Lutsenko en Luke Durbridge, keken naar mij en meteen wist ik dat de vlucht van Lampaert kans op slagen had. En ik kreeg gelijk.”

“Dit geeft alvast een positief gevoel voor wat de komende dagen nog volgt, want de koersen komen eraan in sneltreintempo. Vandaag wisten wij een collectief sterke prestatie netjes af te ronden.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.