Interieur

Het geheim voor een net huis? Ruim één ding op in elke kamer

Goed nieuws voor wie een huis op orde wil maar niet veel tijd heeft om te kuisen: volgens Sophie Miura van My Domaine, een site vol praktische tips voor in het huishouden, oogt je stulpje netjes als je in elke kamer één ding opruimt.

Het is lente en voor sommigen betekent dat hoog tijd voor de jaarlijkse lenteschoonmaak, maar je hoeft niet all the way te gaan. Haal één item in elke kamer uit het zicht in plaats van je te focussen op het herinrichten van kasten. Op die manier oogt je huis volgens haar op slechts enkele seconden opgeruimder. Doe dat in elke kamer en zie of je het verschil merkt.

Weet je alsnog niet hoe eraan te beginnen, dan heeft Sophie enkele tips. In de keuken komen vaak allerlei spullen terecht, misschien zelfs een trui of een kerstroos van iemand die met de feestdagen op bezoek kwam. Geef ze terug, verplant of berg de dingen die je zelden gebruikt weg voor een minder rommelige look.

De leefruimte is ook een plek waar van alles blijft rondslingeren, denk aan oude magazines. Maak even tijd om enkel de belangrijke boekjes over te houden en gooi de rest bij het oud papier. Of haal opgebrande kaarsjes uit houders en vervang ze eindelijk eens door nieuwe - eventueel met een lentefris parfum.

Heb je een overvloed aan flesjes op je badkamermeubel staan? Filter de producten die je niet dagelijks gebruikt eruit en berg ze op in een transparante box met een label. Anders verzamelen de producten alleen maar een laag stof en geven ze de ruimte een slordige look. Met deze truc wordt opstaan en je klaarmaken voor het werk net iets ontspannender.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees