Politicus uit de bocht met racistische Facebook-post

Ninove -

De Ninoofse politicus Guy D’haeseleer (Forza Ninove) heeft op zijn Facebookpagina mensen van Afrikaanse origine vergeleken met chocomousse. “Een ludieke grap”, reageert de man.

“Vroeg op om de chocomousse klaar te maken voor ons Breughelfestijn. En het is niet van ’t paksken zenne.” Dat opmerkelijk bericht postte de Ninoofse politicus Guy D’haeseleer (Forza Ninove) donderdagochtend op zijn Facebookpagina. Bij de tekst plaatste hij ook een foto van een groep zwarte kinderen die aan het zwemmen zijn.

Plat racisme? “Bekijk het vooral als een ludieke grap”, reageert D’haeseleer aan onze redactie. “Dit weekend houden we ons jaarlijks Breughelfestijn. Om de nodige aandacht te trekken, maak ik daar elk jaar een aantal grapjes over. Zo heb ik ook een foto gepost van een hoop dioxinekippen, met daarbij het bericht dat we het vlees al gekocht hebben”, zegt hij. “Als mensen daar al niet meer mee kunnen lachen, dan weet ik het ook niet meer.”

Bij gelijkekansencentrum Unia schrikken ze niet van het bericht. “We zien vaak soortgelijke boodschappen opduiken op Facebookpagina’s van Vlaams Belang-sympathisanten”, klinkt het daar. Het is niet duidelijk of Unia het bericht verder zal onderzoeken. D’haeseleer verwijderde gisteren wel de bewuste foto.

LEES OOK: Voorzitter Vlaams Belang: "Ongepast, maar geen racisme"

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees