E3 Harelbeke wil in 2018 ook een vrouweneditie

E3 Harelbeke wil in 2018 ook een vrouweneditie

Komt er volgend jaar ook een E3 Harelbeke bij de vrouwen? Foto: pn

Het wordt stilaan een vaste regel dat de klassiekers ook hun vrouwelijke variant kennen. E3 Harelbeke past voorlopig nog niet in dit rijtje maar daaraan wordt achter de schermen gewerkt. Profrenster Ann-Sophie Duyck, die dan een thuiswedstrijd zou kunnen rijden, polste de organisatoren met dat idee. "We bekijken momenteel wat haalbaar is, maar als er voor gaan willen we volgend jaar al op de kalender staan. Het zou in ieder geval een mooie afwachtingswedstrijd kunnen worden vooraleer de mannen aankomen. We nemen de plannen in ieder geval heel ernstig" vertelt Marc Claerhout, manager van E3 Harelbeke.

De wedstrijd zou op de UCI-kalender in ieder geval mooi kunnen ingepast worden tussen Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem, net zoals bij de mannen dus.

"Op dezelfde dag organiseren van de mannen is uiteraard een must. Intussen is al bewezen dat de vrouwenkoersen op die manier meer media-aandacht genereren en dat zorgde de voorbije jaren voor een enorme vooruitgang. Hopelijk kunnen we deze positieve gang van zaken in het vrouwenwielrennen nu ook doortrekken in Harelbeke" is Ann-Sophie Duyck hoopvol.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.