Vier overvallen in twee uur tijd: stomdronken overvallers riskeren vier jaar

Vier overvallen in twee uur tijd: stomdronken overvallers riskeren vier jaar

Foto: pdv

Oudenaarde / Deinze / Nazareth -

Aanklager Karen Haegeman vordert tot vier jaar celstraf voor Arthur D.B. (27) uit Nazareth en Steven E. (34) uit Deinze. Het duo trok op 13 januari 2016 op rooftocht door Deinze, Petegem en Oudenaarde. Daarbij vielen vier slachtoffers.

Arthur D.B. en Steven E. moesten zich voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde verantwoorden wegens diefstal met geweld en afpersing. Onder invloed van een cocktail van alcohol, drugs en medicatie pleegde het duo op 13 januari vorig jaar vier drieste overvallen.

“Na enkele dagen zwaar drinken, reden ze doelloos rond en zaten ze zonder geld”, gaf de verdediging mee. Het duo besliste dan maar om lukraak slachtoffers te overvallen. Hun eerste doelwit was een man die omstreeks 5.45 uur naar het station van Deinze stapte. Het slachtoffer kreeg enkele klappen op het hoofd en werd van zijn rugzak beroofd. Omdat de overvallers ‘slechts’ 80 euro kon buitmaken, werd de rooftocht voortgezet. Die ging richting Oudenaarde. Iets voor 7 uur werd een vrachtwagenchauffeur in de Beverestraat met een brandblusser bedreigd. Het duo eiste geld maar sloeg op de vlucht toen de chauffeur zich verdedigde.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio