VOETBAL1STE PROVINCIALE - Johan HertveldtvK LIEDEKERKE

“Eerst de linkerkolom, dan de top-vijf”

Liedekerke -

Zondag ontvangt Liedekerke op de Heuvelkouter het hoog ingeschatte CS Braine. Coach Johan Hertveldt kan met zijn troepen mits een overwinning haasje over springen met de Waals-Brabantse tegenstrever en zo een plaats afdwingen in de linkse kolom. Wat van symbolische waarde is, na de desastreuze seizoenstart die tot verrassende degradatiezorgen leidde.

Vierde plaats

“Ik hield het klassement bij sedert ik het trainersroer overnam. Uiteraard heeft dat enkele statistische waarde, maar dat tussenklassement sedert eind oktober leert ons wel dat we op een vierde plaats zouden prijken zonder die gemiste start. Zondag wacht wel een taaie klus, want Braine is een steengoede ploeg die net als Liedekerke een sterke remonte realiseerde. Eerst willen we nu een plaats in de linkerkolom afdwingen. Vervolgens kunnen we dan de aanval op de top-vijf inzetten. Daar hoort Liedekerke ook thuis.”

Volgend seizoen

“Naar volgend seizoen toe ligt de ploeg intussen in grote lijnen vast. Van de huidige spelersgroep is Klaas Dillens nog het enige vraagteken. De jongste zes weken hielden we vijf keer de nul. We hanteren een herkenbaar systeem dat de spelers stilaan helemaal onder de knie hebben. Ik vreesde een terugval na onze sterke remonte, maar die bleef uit. De spelers geef ik de raad om voluit blijven te gaan, want de winstpremies zijn toch een appeltje voor de dorst. De club besliste dat ik kostenbesparend nog slechts veertien spelers mag selecteren. Daar kan ik mee leven.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio