Boudat sprint naar ritzege, Letlander blijft leider tijdens Internationale Wielerweek Coppi e Bartali

Boudat sprint naar ritzege, Letlander blijft leider tijdens Internationale Wielerweek Coppi e Bartali

Thomas Boudat (Direct Energie) heeft zaterdag de derde etappe in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali (cat. 2.1) gewonnen. De 23-jarige Fransman was na 171,4 kilometer met start en aankomst in Crevalcore (Emilia-Romagna) de snelste van een kopgroep van een twintigtal renners. In de sprint bleef hij de Pool Alan Banaszek en de Australiër William Clarke voor.

De 25-jarige Letlander Toms Skujins (Cannondale-Drapac), vrijdag ritwinnaar, behield de leiderstrui. Hij heeft 16 seconden voor op de Fransman Lilian Calmejane en 37 op de Spanjaard Jaime Roson.

Drie renners gaven de wedstrijd kleur door een vroege ontsnapping op poten te zetten. Davide Ballerini, Josu Zabala en Niccolo Salvietti wisten al na 10 kilometer weg te rijden uit het peloton en verzamelden een maximale bonus van vier minuten, waarna Direct Energie en Team Sky de handen in elkaar sloegen. Toen de voorsprong van de vluchters onder de 1 minuut gezakt was, op zo’n 60 kilometer van het einde, brak het peloton in stukken door een massale valpartij. Een twintigtal renners bleven gespaard en pikten al snel aan bij het leiderstrio. Onder hen ook Skujins en Calmejane. Sky moest vol aan de bak voor Elia Viviani, die in de tweede groep zat verzeild, maar zou er niet meer in slagen om zijn sprinter naar voren te brengen.

Vooraan mende Direct Energie het peloton en het was de jonge pistier Boudat, wereldkampioen in het omnium in 2014, die het teamwerk perfect afrondde en zo zijn tweede profzege op de weg boekte. In 2015 won hij de Classica Corsica (1.1).

Zondag eindigt de 32e Internationale Wielerweek Coppi e Bartali met een 160 kilometer lange lastige etappe van Fiorano naar Sassuolo.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.