Minstens twee schutters slaan toe in Amerikaanse nachtclub

In de Amerikaanse staat Ohio werd deze nacht volgens lokale media het vuur geopend op feestvierders in de nachtclub Cameo Club op de Kellogg Avenue. Er is voorlopig sprake van 15 gewonden en 1 dode. Er heerst nog grote onduidelijkheid over de daders en het motief. Op dit ogenblik gaat men nog niet uit van een terroristische daad, aldus officier Eric Franz.

De politie van Cincinnati (Ohio) bevestigt het nieuws dat schutters rond 1:00 uur 's nachts lokale tijd het vuur openden in de Cameo Club. De voorlopige balans: minstens 1 dode en 15 gewonden. De politie laat weten dat ze de zaak volop aan het onderzoeken zijn.

Inspecteur Kimberly Williams vertelde aan lokale media dat er "minstens twee schutters" betrokken waren bij de schietpartij. "Hun motief is nog niet gekend, maar ik wil niet speculeren over de ware toedracht. Ik wil ouders vooral vragen om hun kinderen in de gaten te houden.

Officier Franz deelde ook nog mee dat ze momenteel verschillende getuigen aan het ondervragen zijn. "Op dit moment hebben we nog niemand aangehouden."

De slachtoffers werden na het schietincident meteen in allerijl naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht. Volgens de assistent-politiechef Paul Neudigate zijn sommige slachtoffers levensbedreigend gewond.

Honderden mensen in de nachtclub

"We zitten midden in een vreselijke situatie met meerdere slachtoffers. Honderden mensen bevonden zich in de nachtclub op het moment dat de schutter toesloeg," aldus Neudigate. Het is volgens de chef niet de eerste keer dat de nachtclub het doelwit is van gewelddadige incidenten.

Corrigeer

NIEUWS