Lombaerts maakt zich klaar voor laatste maanden Zenit met basisstek in oefenpartij

Lombaerts maakt zich klaar voor laatste maanden Zenit met basisstek in oefenpartij

Foto: Photo News

Terwijl de Rode Duivels zaterdagavond in hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel, stond Nicolas Lombaerts zondagmorgen met Zenit op het veld in een vriendschappelijk duel achter gesloten deuren. Tegen Ufa wonnen de manschappen van coach Mircea Lucescu met 1-0.

Lombaerts, die onder bondscoach Martinez nog niet in actie kwam voor de Duivels, speelde de hele partij tegen Ufa. De (voormalige) Portugese international Danny (90.) legde, met de laatste trap van de wedstrijd, de eindstand vast op 1-0.

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Lombaerts de komende drie seizoenen het shirt van KV Oostende zal dragen. Bij Zenit verloor de 39-voudig international het afgelopen seizoen zijn basisplaats. Zijn laatste officieel optreden voor de blauwhemden dateert van half december op de laatste speeldag van de groepsfase van de Europa League, tegen AZ.

Zenit staat in de Russische Premier League na twintig speeldagen op de derde plaats. Lombaerts en co tellen zes punten minder dan leider Spartak Moskou. Ufa staat vijfde.

Corrigeer