BasketbalEerste klasse vrouwenSint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver wint eerste partij van kwartfinale play-offs in Namen

Sint-Katelijne-Waver wint eerste partij  van kwartfinale play-offs in Namen

Sarah Leemans (rechts) was één van de sterkhouders bij Katelijne. Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Antwerpen -

Sint-Katelijne-Waver opende de kwartfinale van de play-offs in eerste klasse met een knappe overwinning versus Namur. De ploeg van coach Arvid Diels heeft in deze best of three nog één zege nodig voor kwalificatie richting halve finale.

Op papier werd van de kwartfinale tussen de nummers vier (Sint-Katelijne-Waver) en Namur (5) het meeste verwacht. De eerste partij bracht meteen bevestiging en een spannende en fysieke partij. Namur had tot in het slotkwart uitzicht op een belangrijke uitzege, maar ging in het slotschuifje door de knieën. Kyara Linskens (ex-Katelijne) pakte uit met een stevige double-double en tekende voor 13 punten en 13 rebounds. Namur had na een 12-10 achterstand halfweg een 23-24 bonus op zak. De Antwerpse Sofie Hendrickx (4 punten, 4 rebounds, ook ex-Katelijne, zat niet lekker in de partij en Sint-Katelijne Waver kon na 41-42 en in het laatste kwart dan ook doordrukken. “Zij lieten het wat hangen en wij maakten het af met ons enthousiasme. Uiteindelijk konden we juichen met 56-48 cijfers,” zei Heleen Nauwelaers. “De eerste stap is gezet en nu willen we het vrijdag in Namur afmaken. De druk ligt bij hen. Zij moeten winnen en wij kunnen daar hopelijk van profiteren. Bij verlies krijgen we in de derde en beslissende partij thuis nog een kans. Ja, de halve finale is de ambitie,” aldus nog Heleen Nauwelaers. De afscheidnemende Sara Leemans (8 punten, 12 rebounds), Sofia Ouahabi (13 punten) en Laure Resimont (11 punten, 6 rebounds) waren de overige sterkhouders bij Katelijne.

Kangoeroes Willebroek op weg naar halve finale

Kangoeroes Willebroek opende de kwartfinale met een knappe zege on the road. De Rupelploeg, zonder de Amerikaanse Vicky McIntyre (voet), won met afgetekende cijfers (66-89) in Liège Panthers. Jana Raman (17), Heleen Adams (28) en Jolien Goyvaerts (19) waren de uitblinkers in het team van coach Gerrit Driessens. “Zaterdag het in eigen midden afmaken,” zei Jana Raman. Jolien Goyvaerts tekende voor één seizoen bij en speelt ook volgend seizoen voor Kangoeroes Willebroek.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio