DE OFFERTE. Wat kost een tuinhuis?

De functie van je tuinhuis bepaalt de materiaalkeuze en dus ook de prijs. Bekijk goed wat je krijgt: zijn dakbedekking, vloer, slot … meegeteld? De hieronder vermelde prijzen gelden voor een tuinhuis van ± 5 m², inclusief btw.

Metaal

Een metalen tuinhuis oogt sober en wordt meestal als opslagplaats gebruikt. Het is een goedkope en degelijke oplossing voor een grote bergruimte. Je betaalt gemiddeld tussen de 400 en 1.000 euro.

Kunststof

Kunststof roest niet, is onderhoudsarm en relatief goedkoop. Dit tuinhuis kan fungeren als berging of werkruimte. Denk er wel aan dat de zon, wind en regen de kunststof langzaam verkleuren. De prijzen liggen tussen 700 en 1.600 euro en verschillen naargelang de kunststofdikte, het uitzicht, weersbestendigheid …

Hout

Het meest voorkomende tuinhuis bestaat uit hout. Het is milieuvriendelijk en heeft een natuurlijke uitstraling. Een jaarlijks onderhoud is nodig door temperatuurwisselingen. Let goed op het soort hout, de behandeling ervan en de dikte van de planken.

Je vindt een houten tuinhuis vanaf 700 euro. Dit hout is vaak onbehandeld, je hebt geen ventilatieroosters en je krijgt plexiglas ramen. Voor een tuinhuis met meer mogelijkheden betaal je tussen de 1.000 en 1.400 euro. Luxe-exemplaren lopen op tot zo’n 8.000 euro.

Fundering

Een goede fundering vermijdt verzakkingen en zorgt voor een steviger en duurzamer eindresultaat. Een betonnen vloerplaat van 15 cm dik voor een tuinhuis van 5 m², inclusief wapening en randbekisting, komt neer op zo’n 387 euro.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over je tuin. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees