Bewoners twee straten weten straks of ze onteigend worden

Bewoners twee straten weten straks of ze onteigend worden

De verkeerslichten langs de R4 moeten stilaan verdwijnen. Daarom komt er een nieuwe afrit die door een deel van de Wachtebekestraat (boven) gaat. Foto: VUM

Zelzate -

Bewoners van de Rozenlaan en de Wachtebekestraat weten woensdag of ze hun huis of een stuk van hun tuin moeten afstaan voor de aanleg van een nieuwe afrit.

Langs de R4-oost komt een nieuwe afrit naar de E34 richting tunnel en Knokke. Nu moeten automobilisten die uit Zelzate en Nederland komen nog de R4 aan de verkeerslichten links oversteken om langs het Texaco­station op de E34 richting Kust te geraken. Vlaanderen gaat van de R4 een primaire weg maken en wil af van alle kruispunten met lichten. Dus ook die ter hoogte van de huidige op- en afrit naar de E34. Daarom is er een extra afrit nodig.

Infovergadering

De plannen zijn al vijftien jaar oud maar nu werden de bewoners van het meest oostelijke deel van de Wachtebekestraat en van de Rozenlaan toch opgeschrikt. Ze werden per brief uitgenodigd voor een zitdag van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op woensdag 29 maart over mogelijke onteigeningen. Ook mensen die grond bezitten langs een traject waar later parallel met de R4 een spoorweg naar Nederland komt, vonden zo’n uitnodiging in de bus.

Tijdens dit infomoment krijgen de mensen van experts meer uitleg over wat deze nieuwe afrit zal betekenen voor hun eigendom. “Iedereen die te maken zal krijgen met de hervormingen van de R4 is nu uitgenodigd, maar de meesten zullen woensdag toch gerustgesteld naar huis kunnen keren. Niet zoveel van hen zullen met onteigeningen te maken krijgen”, zegt schepen voor Mobiliteit Martin Acke (N-VA).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio