Leerlingen bouwen defecte printers om tot robots

Leerlingen bouwen defecte printers om tot robots

De vijfdejaars tonen wat je met oude spulletjes kan doen. Foto: ddl

Melsbroek / Steenokkerzeel -

De Week van de Amateurkunsten (WAK) in Steenokkerzeel staat dit jaar in het teken van recyclage. Scholieren uit Steenokkerzeel gaan daarbij aan de slag met oude elektronica.

De WAK is een jaarlijks project, waarbij amateurkunstenaars in heel Vlaanderen ‘in the picture’ gezet worden. “Naar goede gewoonte betrekken wij ook de scholen in dit project”, zegt Geert Laureys (Klaver - N-VA), schepen van Cultuur.

Zo organiseert de Cultuurdienst, in samenwerking met de Cultuurraad, een workshop voor alle vijfdejaars van de basisscholen in Steenokkerzeel. In dat kader organiseerden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Tilia in Melsbroek hun workshop ‘Brikbags van Artforum’, waarbij ze aan de slag gingen met defecte elektronische materialen. Met zagen, hamers, schroevendraaiers en scharen gaven ze afdankertjes een tweede leven. “Deze kapotte printer bouwen we om tot een robot”, zegt leerling Jano. “Het is fijn om creatief met oude spullen aan de slag te gaan. Dat is veel beter dan alles weg te gooien.”

De kunstwerken krijgen een plaats in de WAK kunsttentoonstelling, die plaatsvindt van 30 april tot 7 mei in het recyclagepark van de gemeente. De openingsuren van de tentoonstelling zijn dezelfde als die van het recyclagepark: op dinsdag, woensdag en vrijdag van 13 tot 19 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. De tentoonstelling is ook open op zondag 30 april en zondag 7 mei, telkens van 10 tot 17 uur.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio