Antwerps schepen Ludo Van Campenhout opnieuw in behandeling voor alcoholprobleem

Antwerps schepen Ludo Van Campenhout opnieuw in behandeling voor alcoholprobleem

Foto: BELGA

Antwerpen -

Ludo Van Campenhout, Antwerps schepen van Sport (N-VA), blijft kampen met zijn alcoholprobleem uit het verleden. Hij gaat opnieuw in behandeling. Er komt geen vervanging voor Van Campenhout als schepen, laat de N-VA weten.

De N-VA’er kampte eerder al met een drankprobleem. Dat leidde begin 2012 tot een drie weken durende ontwenning in het Jellinek Retreat in Westpunt, Curaçao. De superschepen, zoals hij ooit werd genoemd, vocht er tegen een alcoholverslaving die al drie jaar aansleepte. “Ik ga ervan uit dat ik niet zal hervallen. Ik heb daar ook enkele tools gekregen om met de stress in de politiek om te gaan”, zei Van Campenhout daar toen over.

Ene tegenslag na de andere

In 2008 werd Van Campenhout wegens een burn-out al eens op verplichte rust gezet door de dokter. Tussen 2008 en 2012 kreeg Van Campenhout de ene tegenslag na de andere te verwerken. Hij had het al zwaar met de vechtscheiding van zijn eerste vrouw. In 2010 begonnen de lastercampagnes van enkele Open VLD’ers. Er werd gefluisterd dat hij aan de drugs en de alcohol zat en zich liet omringen door slechte vrouwen en vrienden.

In september 2010 stapte hij definitief uit de partij na een dispuut over het aanslepende Oosterweel-dossier. Het viel de geboren liberaal zwaar om enkele goede vrienden achter te laten. Vervolgens moest hij een jaar wachten tot Bart De Wever hem toeliet tot de N-VA.

Alsof al die klappen niet volstonden, overleed in mei 2011 zijn vader. “Pas na enkele maanden besefte ik hoe diep me dat geraakt heeft’, zei Van Campenhout net na zijn terugkeer uit Curaçao.

750 euro per dag

Het is nog niet duidelijk of Van Campenhout nu terug zal keren naar de befaamde Jellinek Retreat, een ontwenningskliniek in een vijfsterrenverblijf. 750 euro per dag om van de alcohol af te raken. Een dag in Jellinek bestaat uit sporten (fitness, wandelen, bergbeklimmen), gesprekken met psychologen en groepssessies met andere patiënten, yoga, massage en regelmatig eten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees