En de winnaar van het bierfestival is... De Poes

En de winnaar van het bierfestival is... De Poes

Twee West-Vlamingen en een bijna West-Vlaming (Doornik) haalden het podium. Foto: mvn

Brugge / Tielt -

Brouwerij De Poes uit Tielt won gisteren de publieksprijs van het Brugs bierfestival. “De naam? Onze kat ‘Watje’ staat symbool.”

De publieksprijzen voor de beste bieren van het afgelopen Brugs bierfestival werden gisteren bekendgemaakt: 1.278 bierliefhebbers verkozen drie laureaten van 462 deelnemende bieren. Twee West-Vlaamse bieren kaapten plaats een en twee weg, het brons was voor brouwerij Caulier uit Doornik.

De hoofdprijs was dit jaar weggelegd voor De Poes, een brouwsel van de gelijknamige brouwerij uit Tielt. Een blond evenwichtig bier van acht graden gebrouwen met vier graansoorten. De tweede plaats ging naar de Bruinen Os, het fruitig rode basisbier dat gebruikt wordt om Bourgogne des Flandres te brouwen. Op het derde trapje van het podium nam Paix Dieu plaats, de zachte blonde tripel, die alleen gebrouwen wordt bij vollemaan door brouwerij Caulier uit Peruwelz.

Stijn David, brouwer van De Poes, was alvast in zijn nopjes met de prijs. “De erkenning is fijn, maar ik wil het bier op de eerste plaats zetten, niet mijn personage.” Hoe ik bij de naam kwam? “Onze kat ‘Watje’ staat symbool voor ons bier.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio