VOLLEYBAL LIGA BVT Lendelede

Hanne Cappan: “Op termijn meedraaien met de Belgische top”

Hanne Cappan: “Op termijn meedraaien met de Belgische top”

Hanne Cappan. Foto: VDB

Lendelede -

Na de 1-3-nederlaag aan huis tegen Namen liet Lendelede Thimister-Herve de gebroken potten betalen. Met nog drie wedstrijden te gaan en vier punten voorsprong op Haasrode Leuven, zijn de tweede plaats en de promotie zo goed als binnen.

Een geprikkeld VT Lendelede pakte de maat van het vijfde gerangschikte Thimister-Herve. Het begon uitstekend aan de wedstrijd en walste in de eerste set (12-25) over de thuisploeg heen. Niet meer in de tweede beurt toen de bezoekers er alles moesten uitpersen om de Walen van de gelijkmaker te houden. In de derde set scoorde Thimister-Herve zelfs de aansluitingstreffer.

En toen was er even paniek in de bezoekende gelederen?

“Niks van”, lacht Hanne Cappan. “We bleven er heel rustig bij en hadden zoveel zelfvertrouwen dat we nooit getwijfeld hebben. In de vierde set hebben we de draad weer opgenomen en kwamen niet meer in de problemen. Zaterdag tegen hekkensluiter Barbar mag het niet misgaan. Ook de volgende wedstrijd tegen Kalmthout moet kunnen. Dan zijn we klaar voor het prestigeduel op de laatste speeldag tegen kampioen Oudenaarde. In de heenronde bleven we er zwaar onder de verwachtingen. We liggen op eerherstel gebrand.”

De tweede plaats in de eindstand geeft recht op promotie naar Liga A, de hoogste afdeling.

“Of ik dat zie zitten?”, herhaalt Hanne Cappan. “Daarvoor doen we het toch. Destijds heb ik in eerste divisie gespeeld met Aalter. Onder-tussen ben ik aan mijn tweede seizoen bezig met Lendelede in Liga B. De tijd is rijp om alsnog een stap hoger te zetten. Uiteraard zal er een niveauverschil zijn, maar Lendelede wil op termijn met de Belgische top meedraaien. Daar wil ik mijn steentje toe bijdragen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio