WielrennenJuniorenNationale testtijdrit in Montenaken

Loran Cassaert klopt reeks gevestigde waarden: “Goede tijdrit is troef voor rittenkoersen”

Loran Cassaert klopt reeks gevestigde waarden: “Goede tijdrit is troef voor rittenkoersen”

Loran Cassaert onderstreepte nogmaals dat hij een allrounder is. Foto: VDB

Roeselare -

Junior Loran Cassaert onderstreepte met zijn triomf in de nationale testtijdrit in Montenaken nog maar eens dat hij een allrounder is. “Ik ben aangenaam verrast, want tijdrijden leek me nu niet meteen mijn sterkste punt.”

De Roeselarenaar van Van Moer Logistics CT klopte Stan Van Tricht en Bastien Dethier. “Ik had niet gepiekt naar deze wedstrijd, maar het is wel zo dat mijn trainer Sam Piers vorig jaar met Ruben Apers een renner op het WK tijdrijden had. In zijn trainingsschema zaten blijkbaar enkele sessies die me een stapje voorwaarts deden zetten als tijdrijder. Een goede tijdrit is een extra troef voor rittenkoersen. Ik ben niet de man van het hooggebergte, maar golvende trajecten kan ik wel goed aan. Het zou moeten lukken om in de loop van het jaar enkele keren dicht te eindigen in een meerdaagse.”

Ronde van Vlaanderen

“Mijn conditie is al vrij goed”, aldus Cassaert. “Het is nu zaak van verder te bouwen. Zondag betwist ik de Ronde van Vlaanderen. Het is moeilijk te zeggen hoe hoog ik de lat er mag leggen. Het is alleszins een heel mooi parcours. Deze wedstrijd spreekt me erg aan. In Kuurne-Brussel-Kuurne zette ik al een sterke prestatie neer. In principe kan ik de beklimmingen in de Vlaamse Ardennen goed aan. Ik hoop dan ook om op het voorplan te treden. Mijn tijdritzege geeft me in elk geval vertrouwen. Zo'n opdracht, waarin het man tegen man is, vormt toch altijd weer een goede waardemeter. Ook het PK tijdrijden in Ruddervoorde staat op mijn menu. Daar hoop ik te bevestigen. De rest van mijn programma moet nog ingevuld worden. Ik voel me klaar voor de rest van het voorjaar.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S