Van de band van Volvo naar de verfijnde Japanse keuken

Van de band van Volvo naar de verfijnde Japanse keuken

Speciaal voor u bereid door Klaas De Crop: een maaltijdbox met onder meer een krokant gebakken gekaramelliseerde kip met teriyakisaus. Foto: lvi

Gent / Merelbeke -

Japans eten bestellen bij een jonge Vlaming van 25 jaar? Het lijkt een gok, maar Klaas De Crop, van cateringzaak Onigiri in Merelbeke, weet goed waarmee hij bezig is. “Dit doe ik bijzonder graag”, zegt hij.

Japans bloed heeft Klaas De Crop niet, maar de keuken van het Aziatische land heeft intussen voor hem geen geheimen meer. Zijn werk bij Volvo Gent wat moe, besloot hij vorig jaar een opleiding te volgen bij zijn oom. “Die is getrouwd met een Japanse”, vertelt hij. “Hij heeft jarenlang gekookt op luxejachten voor superrijke mensen. Hij is geen sterrenchef, maar hij kookte wel voor Sylvester Stallone en Sean Connery. Hij heeft dus wel iets in zijn mars.”

Gevarieerde keuken

Klaas De Crop trok naar de cateringzaak van zijn oom in Zwitserland om er het vak te leren. “Daar heb ik gerechten gemaakt van een hoog niveau, niet alleen Japanse, maar ook Mexicaanse, Russische en Georgische. Maar vooral de Japanse keuken boeide me. Het is een gezonde en gevarieerde keuken. De Japanse keuken is zoveel uitgebreider dan de onze. Rauwe vis, bijvoorbeeld, is iets wat we in onze keuken niet kennen. Wij kennen doorgaans ook enkel de smaken zoet, zuur, zout en bitter, maar in Japan kennen ze ook umami, te vergelijken met wat wij als hartig omschrijven. Ik heb veel bij mijn oom geleerd.”

“Ik kan koken met stokjes, en om sushi te snijden bestaan speciale messen, die maar één geslepen rand hebben. Op die manier kun je de vis in één beweging snijden, en wordt die niet uit elkaar getrokken.”

www.onigiri-inc.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio