Nul euro budget, maar toch langspeelfilm gemaakt

© rr

De Brugse Bo & Gustavo Catilina maakten zelf een langspeelfilm met een budget van nul euro. Om het inschrijvingsgeld voor filmfestivals te kunnen betalen veilen ze attributen uit hun film ‘Direction Lourdes’. “Aankloppen voor subsidies was voor ons geen optie.”

Dieter De Milde

Wat als je al er al een hele poos van droomt om een langspeelfilm te maken maar je als nieuwkomers in die wereld niet over het geld of de connecties beschikt om daar subsidies voor los te weken? Dan doen we het toch gewoon alles zelf, dachten de Brugse Bo en Gustavo.

Het koppel sloeg de handen ineen om hun vele kunstzinnige passies te combineren in een langspeelfilm. “Hoewel we een achtergrond hebben op vlak van theater, muziek en dans, zijn we wat langspeelfilms betreft nog groentjes”, zeggen ze.

Wel maakten ze al drie kortfilms waarvan hun laatste geselecteerd werd voor een aantal festivals, waaronder zelfs eentje in New York. “Door ons gebrek aan ervaring zat het er niet in om aan te kloppen bij het Vlaamse audiovisueel fonds voor subsidies”, zegt Gustavo. “Daarom beslisten we om een film te maken met een budget van nul euro.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus