24 jaar lang at ze elke avond chicken nuggets en frieten, tot er in één uur tijd iets veranderde

24 jaar lang at ze elke avond chicken nuggets en frieten, tot er in één uur tijd iets veranderde

Foto: Facebook, Shutterstock

Louise Newton (28) at 24 jaar lang elke avond kipnuggets en frietjes als avondmaal. Niet omdat ze niets anders lustte, het lukte haar gewoon niet om iets anders doorgeslikt te krijgen.

Elke dag - zelfs op Kerstmis - at Louise niets anders dan droge ontbijtgranen, wit brood, chips, chocolade en als avondmaal kipnuggets met frietjes. Andere voedingswaren zoals fruit en groenten vermeed ze, want die deden haar kokhalzen.

“Sommige dingen kreeg ik gewoon echt niet doorgeslikt”, vertelt de vrouw uit het Britse Cheshire. “Ik was de kipnuggets zo gewoon geraakt, dat ik zelfs moest kokhalzen als ze ook maar een beetje anders bereid waren.”

Voedselfobie

De problemen van Louise begonnen toen ze amper zes maanden oud was en met gastroenteritis te maken kreeg, een ziekte die met overgeven en diarree gepaard gaat. “Ik heb al een voedselfobie voor zolang ik me kan herinneren”, legt ze uit. “Ik kon niks nieuws proberen en was echt kieskeurig in wat ik at.”

Haar ouders namen haar wel eens mee naar de dokter om de problemen aan te kaarten, maar veel meer gebeurde er niet. Want ondanks haar ongezonde eetpatroon en het feit dat ze amper sportte, hield Louise er wel een normaal gewicht op na.

Zo ontwikkelde Louise langzaam maar zeker een erg strikt dieet en at ze enkel voedsel waar ze niet bang voor was. Kipnuggets en frietjes bijvoorbeeld, elke avond opnieuw.

“Mensen vroegen me of ik het niet beu was om elke dag hetzelfde te eten, maar dat maakte mij niet uit. Als ik iets nieuws probeerde, spuwde ik het meteen weer uit, ik kreeg het fysiek gewoon niet binnen.” Ook als ze op een verjaardagsfeestje uitgenodigd werd, liet Louise weten dat ze enkel present zou tekenen als er kipnuggets voorradig waren.

Hypnotherapie

Toen ze 24 was, besloot Louise haar symptomen eens op te zoeken. Ze kwam in contact met een meisje dat hetzelfde probleem had gehad en bij wie hypnose de oplossing was geweest. “Ik had voordien nooit hypnose overwogen, maar ik kwam op een punt waarop ik echt niets te verliezen had.”

Acht weken later ging Louise langs bij een hypnotherapeut, die haar onder hypnose dingen liet proeven die ze anders nooit had kunnen eten: cake, worstjes, druiven, kaas, meloen en een appel. Toen de hypnose achter de rug was, probeerde ze langzaam maar zeker hapjes te nemen van dingen die ze vroeger nooit had durven proeven - en dat lukte. “Alles smaakte helemaal anders dan ik dacht. Vanaf dat moment heb ik nooit meer teruggekeken. Nu lust ik bijna alles en heb ik geleerd om zelf te koken en de juiste smaken te combineren.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees