Fransman Pichon wint Route Adélie de Vitré

Fransman Pichon wint Route Adélie de Vitré

Foto: Photo News

Laurent Pichon heeft zijn bloedvorm andermaal geëtaleerd. De Fransman van Fortuneo-Vital Concept pakte vrijdag de zege in de eendagswedstrijd Route Adélie de Vitré (cat. 1.1), voor zijn landgenoten Cyril Gautier en Julien Simon.

De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht met drie renners, die na zo’n 15 kilometer vorm kreeg. Andrea Palini, Gatis Smukulis en onze landgenoot Joeri Calleeuw kregen echter nooit veel ruimte van het peloton, maximaal vijf minuten en toen FDJ, Fortuneo-Vital Concept en Cofidis de handen in elkaar sloegen, was hun liedje uit op 70 kilometer van de finish. De wind speelde zijn rol op de Franse wegen en het peloton brak in stukken. Uiteindelijk kwam alles toch weer samen op twee ronden van het eind, het sein voor enkele renners om weg te sluipen uit het peloton. Julien Simon, Cyril Gautier, David Gaudu, Laurent Pichon en Alo Yakin sprokkelden slechts 25 seconden bonus op het peloton, toch bleef het kwintet voorop en werd om de zege gesprint. Pichon toonde zich de snelste.

De 30-jarige Pinchon won twee weken geleden ook al de Classic Loire Atlantique (1.1.) en vijf dagen later de openingsrit van de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali (2.1).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.