voetbal2de amateurklasse B - Jens De Paepe Rupel Boom

“We zijn nog gretig genoeg om de eindronde te spelen”

Na de knappe zege in Bocholt krijgt Rupel Boom dit weekend het bezoek van Thes Sport. Bij de Steenbakkers is Jens De Paepe aan een sterk seizoen bezig. Centraal achterin vormt hij een stevig duo met Yannick Lodders. Alleen moest De Paepe de voorbije twee matchen geblesseerd toekijken. Tegen Thes is hij er wel weer bij.

“Op training liep ik een spierscheurtje op en de medische staf wou geen risico nemen”, zegt De Paepe. “Na twee weken rust ben ik er weer helemaal klaar voor. Al is het afwachten of ik meteen weer zal starten. Ik hoop uiteraard van wel. Ik vond het al vervelend om net de twee toppers tegen Berchem en Bocholt te missen. Ik heb voor het overige zo goed als alles gespeeld. Dan wil je er ook bij zijn als de competitie in een beslissende fase komt. En zondag is het dan ook nog eens een topper met de komst van leider Thes.”

“Opnieuw gedoe met licenties”

Door de goede prestaties van de voorbije weken lijkt Rupel Boom zich stilaan te mogen opmaken voor deelname aan de eindronde.

“Het ziet er inderdaad goed uit. De groep is nog gretig en wil graag enkele bijkomende wedstrijden spelen. Promoveren via de nacompetitie is niet evident, er is blijkbaar slechts één stijger. Niemand lijkt te weten met hoeveel ploegen we aan de start van de eindronde gaan komen. Het is zoals elk jaar opnieuw een gedoe met die licenties. Ik dacht dat net daarom al die wijzigingen waren doorgevoerd, om zo’n miserie te vermijden. Maar het is weer van dat. In Boom lijkt alles in orde, wij kunnen ons voluit op het sportieve concentreren. In Thes gingen we met ruime cijfers winnen, zij zullen dus gebrand liggen op revanche.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio