Basketbal2de Landelijke (V) - EWALD SCHEPENSTigers Evergem

“Volgend jaar nog veel progressie mogelijk”

Evergem -

Ondanks de 64-68 nederlaag aan huis tegen Avanti Brugge weet Tigers Evergem zich nu zeker van het behoud. Voor coach Ewald Schepens, die ook volgend jaar aan boord blijft in een dubbele job met de mannen van Jeugd Gentson, zo goed als een stunt.

“Dat we met deze jonge ploeg op drie matchen van het eind dit al hebben bereikt, vind ik fantastisch. De nederlaag tegen Brugge was dan weer niet zo onlogisch. Tegen een ploeg uit de top vijf moet je als team top zijn om te kunnen winnen. Als één of twee spelers wat beneden hun mogelijkheden blijven, wordt het schier onmogelijk. Met een jong team als Evergem weet je dat dit af en toe gebeurt. Onze tegenstander van komend weekend Blue Stars Brugge mag dan al laatste staan, toch wordt het opletten geblazen. Het is een jonge ploeg die zich elke match gedurende veertig minuten dubbel plooit. Bovendien wonnen ze dit seizoen al van het vierde gerangschikte Leuven. Ik verwacht een close game, waarbij details zullen beslissen over winst of verlies. Dat Amber De Schuyter, die tegen Avanti 11 punten scoorde, er niet zal bij zijn wegens schoolreis, mag geen excuus zijn.”

“Onze kern is groot genoeg om dat op te vangen. Bijgevolg is het aan andere meisjes om straks op te staan. Ik ben uitermate tevreden over de ploeg, wat niet uitsluit dat er nog ruime progressie mogelijk is. We zoeken vooral in eerste provinciale een drietal versterkingen, waarmee ik vooral tactisch nog een tandje wil bijsteken. Met veel guards wil ik nog meer druk en nog meer defensieve agressie neerzetten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio