BasketbalEuromillions league

Dennis Donkor keert terug naar Giants: “Ik keek op naar Roel Moors”

Kleine verrassing eerder deze week: Dennis Donkor verlaat na dit seizoen Kangoeroes Willebroek en keert terug naar Port of Antwerp Giants. “Ik ben blij dat er duidelijkheid is”, zegt de forward.

Dennis Donkor was van 2008 tot 2014 al bij Giants aan de slag. Het jonge talent kwam weinig aan spelen toe en verliet drie jaar geleden de havenploeg. Nu maakt hij na een knap seizoen bij Kangoeroes Willebroek straks de terugkeer.

Factor-Roel Moors

“Ik kon met coach Daniel Goethals ook mee naar Bergen”, zegt Donkor. “Er waren contacten met de Henegouwse club, maar een terugkeer naar Port of Antwerp Giants sprak me echter meer aan. Spelen in je eigen stad is ideaal, maar ook de factor-Roel Moors heeft zeker zijn rol gespeeld. Als jonge gast was hij mijn ploegmaat en keek ik naar hem op. We hadden altijd een goed contact en hij doet een knappe job in zijn nieuwe functie als coach.”

“Dat ik door de grote poort terugkeer naar Antwerpen? Veel mensen zeggen dat, maar ik bekijk het zo niet. Ik ben vooral gelukkig dat ik kan terugkeren en hoop dat ik ook bij Giants kan presteren.”

“Uiteraard besef ik dat ik bij een topclub geen dertig minuten op het parket zal staan. Ik ben realistisch, maar wil wel een bijdrage leveren aan het team. Ook opnieuw Europees spelen is een ambitie.”

Vanavond krijgt Donkor met Kangoeroes Willebroek eerst nog het bezoek van Oostende. Kangoeroes is nog volop in strijd voor de play-offs.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio