voetbal 2de amateurklasse rupel-boom - thes sport - Diestenaar Marijn Convents droomt van derde promotie op rij

“Ik ben dit seizoen echt volwassener geworden”

“Ik ben dit seizoen echt volwassener geworden”

Marijn Convents: “We zijn uiteraard uit op revanche.” Foto: Raymond Lemmens

Met de trip naar Rupel Boom krijgt Thes een zware klus voorgeschoteld in de laatste rechte lijn richting derde promotie op rij. De leider mist drie vaste waarden, maar kan wél rekenen op een gretige Marijn Convents. “Zelfs als we winnen, is de titel nog niet binnen”, weet de Diestenaar.

Convents (24) is bezig aan een sterk seizoen. De eerste maanden speelde hij alles kapot en na een kleine dip staat de flankaanvaller er weer helemaal. Vorig weekend toonde hij zijn waarde nog tegen Spouwen-Mopertingen.

“Ik ben tevreden over mijn seizoen”, zegt de Diestenaar, die in zijn jeugd nog bij Westerlo en OHL speelde. “Ik ben vooral een completere voetballer geworden. De techniek en de actie had ik al wel, van kindsbeen af, ik was altijd met de bal bezig.”

“Vrancken heeft daar mentaliteit en werkkracht aan toegevoegd. Waar ik mijn verdedigende taken vroeger vergat, maak ik nu wél die extra meters die belangrijk zijn voor de ploeg. Ik ben dit seizoen écht volwassener geworden.”

“Dat ik tegen Spouwen verrassend op de bank zat? Dat had ik niet verwacht, maar de trainer legde me uit dat het niet aan mijn prestaties lag en wel aan de tactiek waarvoor hij koos. Het heeft me wél geprikkeld. Dan is het leuk dat je eerste actie een strafschop oplevert, maar het blijft een zege van de hele ploeg.”

Tita Tovenaar

Convents is de chouchou van de Looise fans en zijn onnavolgbare dribbels leverden hem de bijnaam Tita Tovenaar op. “Zo noemen ze me al sinds mijn eerste jaar bij de club”, lacht de LO-leraar, die ook techniektraining geeft aan de Thes-middenbouw.

“Ze kunnen mijn technische kwaliteiten blijkbaar appreciëren. Als ze die bijnaam scanderen, geeft dat wel een goed gevoel. Ik besef dat ik vrij populair ben, maar dat komt ook omdat ik sociaal ben. De mensen komen naar ons kijken, dan moeten we naast het veld ook respect voor hen hebben en er een praatje mee slaan.”

“Niet alle spelers doen dat, maar ik deed dat vanaf het begin. Op zich was het niet moeilijk om contact te leggen met de supporters, want door de goede resultaten was het hier altijd een feest en dronken we na de match iets met hen. Ik heb me mijn overgang naar Thes drie jaar geleden nog niet beklaagd. Ik voel me hier geen passant, ik werd een deel van de club, vandaar dat ik ook bijgetekend hebt.”

Samen met Appeltans, Van Tilburg en Moutawakil kan Convents zijn derde promotie op rij vieren met Thes. Als ze de trip naar Rupel Boom tot een goed einde brengen, kan de titel hen met nog drie matchen op de teller moeilijk ontglippen.

“Dat is een sterke ploeg die hier met 1-4 kwam winnen. We werden toen overlopen en zijn gewaarschuwd. We willen natuurlijk revanche nemen. Als we verliezen en Berchem wint, dan komen ze op één punt en wordt het nog spannend. Zelfs als we zelf winnen, is het nog niet gedaan.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio