Peter Sagan kan enige renner ooit worden die twee jaar op rij de Ronde wint in regenboogtrui

Dit vreest team-Sagan vooral tijdens de Ronde

Dit vreest team-Sagan vooral tijdens de Ronde

Sagan bij zijn aankomst gisteren in het rennershotel in Roeselare, vol geduld voor de selfiejagers. “Hij is geen jongetje meer, hij is een vent geworden.” Foto: Peter Malaise / pma

Wint Peter Sagan zondag een tweede opeenvolgende keer de Ronde van Vlaanderen, dan zorgt hij voor een onuitgegeven stunt. Vorig jaar was ‘Peter De Grote’ pas de vijfde regerende wereldkampioen ooit die won. “Is dat zo? Dat zijn bespiegelingen die ik liever achteraf maak”, zei een ontspannen Slovaak gisteren in Roeselare.

Hugo Coorevits

Als een slechte generale een goede voorstelling voorafgaat, dan zit het na de E3 (crash en oponthoud) en Gent-Wevelgem (herrie met Terpstra) snor bij de tweevoudige wereldkampioen. Gisteravond sprak coach-trainer Patxi Vila lang met de broers Sagan. “Een verkenning hoefde niet. Omdat er weinig veranderd is aan het hart van de Ronde. Dan was het beter dat Peter twee à drie dagen langer wegbleef van het terrein waar het zondag moet gebeuren”, legde de Spanjaard uit. “Het seizoensbegin was voor hem al stresserend genoeg. Burghardt, Bodnar en broer Juraj daarentegen hebben donderdag alles voor Peter verkend.”

In de afgelopen zes jaar is Sagan geëvolueerd van de renner die op de Oude Kwaremont door het ijs zakte of de kwajongen die podiummeisje Maja in de billen kneep, tot de heerser van 2016. “Toegegeven, hij praat veel over de Ronde van Vlaanderen. Het is de klassieker waar hij het meest van houdt. Greg en Peter hebben er alle belang bij dat de finale zondag vroeg begint. Het gevaar is Quick Step Floors, dat vijf jongens telt die in een andere ploeg altijd kopman zijn. En er is Van Avermaet én zijn ploeg, die echt wel goed rijdt.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.