Nog geen tweede EuroCup titel voor Sam Van Rossom

Nog geen tweede EuroCup titel voor Sam Van Rossom

Foto: afp

Nog geen tweede Eurocup trofee voor Sam Van Rossom met Valencia. De Belgian Lion verloor de tweede partij van de finale in Malaga. De tussenstand is 1-1 en de beslissing valt volgende week in Valencia.

Valencia, dat dinsdag het eerste duel in eigen midden met 68-62 had gewonnen, zat in het tweede duel in Malaga niet lekker in de partij en was steeds op achtervolgen aangewezen: 21-16, 43-34 (halfweg) en 64-51 na drie kwarts. Sam Van Rossom (11 punten, 2 rebounds, 5 assists) speelde een sterke partij, maar Valencia kon ook in het slotkwart niet met en remonte uitpakken.

Malaga, met als uitblinkers Jamar Smith (20 punten) en Alen Omic (12 punten), drukte in het slotschuifje na 78-70 door naar verdiende winst. "Jammer, want we hadden het graag in twee wedstrijden beslist. Geen feestje en geen enkele dagen rust (wedstrijd tegen Bilbao van zondag werd verplaatst, red.). We moeten nu snel de knop omdraaien, recupereren en focussen naar de beslissende derde wedstrijd van de finale. In eigen midden wil ik graag en na 2014 die tweede EuroCup met Valencia in de lucht steken," aldus Sam Van Rossom. Woensdag om 20u30 gaat het derde duel tussen Valencia en Malaga van start. 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.