Ook moeder deelt in de klappen

Belgische miss slachtoffer van zinloos geweld: “Hij bleef maar slaan”

Belgische miss slachtoffer van zinloos geweld: “Hij bleef maar slaan”

Miss Namen 2017 Laurie Ledoux. Foto: facebook

Laurie Ledoux, Miss Namen 2017, is afgelopen donderdag het slachtoffer geworden van zinloos geweld. Toen ze samen met haar moeder een winkelcentrum in Charleroi verliet, werd ze aangevallen door een onbekende man. “Hij ging helemaal door het lint”, getuigt de miss, die een foto van de dader op Facebook plaatste.

Donderdagavond rond 18 uur. Laurie Ledoux en haar moeder hadden net iets gegeten in de Quick in het pas geopende winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi. De twee wandelden richting het casino toen Laurie plots een dakloze zag zitten. Ze besloot hem een beetje eten te geven.

Toen ze terug naar haar auto wandelde, kneep er plots een andere man vrij hard in haar billen. “Ik kwam van mijn werk, ik was helemaal niet uitdagend gekleed. Ik droeg een jeans, basketschoenen en een dikke trui”, aldus Ledoux, die het niet kon laten om de man erop aan te spreken. “Ik heb hem meteen op het matje geroepen en gevraagd wat zijn probleem was dat hij dacht dat hij een vrouw zomaar kon aanraken.”

De man kon de reactie van de jonge vrouw duidelijk niet appreciëren. Toen ook Laurie’s moeder Christine tussenbeide wilde komen, ging hij helemaal door het lint. “Hij heeft mijn ma eerst in het gezicht geslagen om zijn woede vervolgens op mij te richten”, zegt de miss, die enkele rake klappen kreeg op haar benen en in haar gezicht. “Ik wist niet wat ik moest doen, dus heb ik mijn Cola maar in zijn gezicht gegooid. Dat hield hem echter niet tegen. Hij bleef maar slaan.”

De jonge miss moest naar het ziekenhuis worden gebracht en hield er problemen aan de nek en aan de knie aan over, net als meerdere verwondingen in haar gezicht. Ze zal enkele dagen arbeidsongeschikt zijn. “Hij beledigde ons de hele tijd, zei dat we teven waren die hier niets te zoeken hadden. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt.”

Ledoux heeft al een klacht ingediend bij de politie. Het feit dat ze een foto heeft kunnen maken van de dader, moet het onderzoek normaal gezien in een stroomversnelling plaatsen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees