De koppels moeten bijna hun keuze maken

Deze raad hebben Stijn en Nuria voor de deelnemers van Blind Getrouwd

Foto: Blind Getrouwd/Maarten De Bouw

Maandag is het zover. Dan zullen we zien welke keuzes de deelnemers van het tweede seizoen van Blind Getrouwd maken: blijven ze samen of scheiden hun wegen zich na vijf weken huwelijk. Met Stijn en Nuria, die na het eerste seizoen nog steeds heel gelukkig samen zijn, gaat het heel goed en ze steken met veel plezier de nieuwe deelnemers een hart onder de riem.

Deze raad hebben Stijn en Nuria voor de deelnemers van Blind Getrouwd
Stijn en Nuria gaven elkaar het jawoord in het eerste seizoen van Blind Getrouwd. Nu zijn ze nog steeds samen. “Wij zijn een match made in heaven... Allee ja, in de bureau van de experten.” Foto: Blind Getrouwd

Stijn en Nuria zitten vol spanning te wachten op de keuzes die de nieuwe koppels uit Blind Getrouwd deze maandag zullen maken. “Als wij daar naar kijken is dat echt nostalgie. Dat is geweldig om te herbeleven”, vindt Stijn. “We herkennen ons zelf echt in elk van de koppels.”

Pronostiek voor seizoen 2

Volgens de twee tortelduifjes maken alle koppels kans om een succesvolle relatie te hebben. “Dat is onze pronostiek: vier op vier. Of dat hopen we toch”, laat Nuria weten. “Het is moeilijk in te schatten, maar alles kan! Wij kregen ook goud in onze handen dankzij de experts, dat kan absoluut ook gebeuren bij de vier nieuwe koppels.”

Zelf zijn de twee het schoolvoorbeeld van het feit dat liefde op het eerste gezicht niet nodig is om succesvol als koppel uit het programma te komen. Helemaal in het begin van het seizoen was er bitter weinig aantrekkingskracht tussen Stijn en Nuria. “En nu blijkt dat we een match made in heaven zijn”, zegt Stijn. “Allee ja, een match made in de bureau van de experten”, lacht Nuria nog.

“Het kan echt bij iedereen. Het is een keuze die je maakt. Wij kiezen, bewust, elke dag opnieuw voor 100 procent voor elkaar. En nu wil ik geen andere man meer dan Stijn”, bekent Nuria. “Hij is het juiste deksel op mijn potje, of hoe zeggen ze dat?”

Tips voor Ben & Tine, Sally & Mathias, Veerle & Nick, Nicolas & Evelien

(Het artikel gaat verder onder de foto.)

Deze raad hebben Stijn en Nuria voor de deelnemers van Blind Getrouwd
Nicolas & Evelien, Sally & Mathias, Tine & Ben, Veerle & Nick. De deelnemers van het tweede seizoen moeten bijna hun beslissing maken: blijven ze Blind Getrouwd of scheiden hun wegen? Foto: Combibeeld NBO/VTM

Stijn en Nuria zouden met veel plezier ideeën willen uitwisselen met de deelnemers van dit seizoen. “We zouden proficiat zeggen tegen hen”, zegt Stijn. “Proficiat voor hun durf, want je moet het maar doen, hé, je op die manier blootstellen op de televisie. En chapeau voor de successen die ze boeken in hun leven. Eventueel met elkaar nu, maar ook later, want misschien kunnen ze zich als het experiment niet positief afloopt toch nadien beter openstellen voor de liefde.”

Eén ding is volgens hen cruciaal: “Blijf gewoon altijd eerlijk tegen elkaar. Bij ons hielp dat. Wij zeiden altijd alles tegen elkaar. Voor en naast de camera. Durven praten, dat heeft heel veel opgebracht.” Ze wensen de deelnemers het allerbeste, als koppel of als single: “De tijd zal alles wel uitwijzen. Hoe dan ook, het komt sowieso in orde met de deelnemers. Het zijn allemaal geweldige, knappe en dappere mensen.”

Deze raad hebben Stijn en Nuria voor de deelnemers van Blind Getrouwd
Foto: Dirk Vertommen

Blind Getrouwd, maar toch geweldig gestart

Volgens hen is de onconventionele start, het Blind Getrouwd zijn, absoluut geen handicap voor de relaties van de kandidaten. “Zo vreemd is dat eigenlijk niet. Mensen leren elkaar vandaag de dag ook via datingapps kennen, ze worden vaak verliefd via het internet zonder hun geliefde eerst gezien te hebben. Wat maakt het uit?” vindt Nuria.

“Ik vind dit nog wel geweldig om aan onze kleinkinderen te vertellen: hoe Twitter zich achter ons schaarde met de hashtag #teamsturia. Wij gaan heel fijn videomateriaal hebben om later te laten zien hoe de mama en papa elkaar leerden kennen”, lacht Stijn. Gezinsuitbreiding, daar denken de twee wel aan, maar er is geen haast bij. “We willen vooral genieten van elkaar nu.”

Blind Getrouwd, maandag, 20.40 uur, VTM.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees