Bestuur Witte Ster Lovrienden krijgt na twee jaar weer eerste ploeg bijeen

Bestuur Witte Ster Lovrienden krijgt na twee jaar weer eerste ploeg bijeen

Het bestuur van Witte Ster Lovrienden samen met de nieuwe spelers die komend seizoen de eerste ploeg zullen vormen. Foto: mye

Goed nieuws voor de Lotenhulse voetballiefhebber want tijdens het komende seizoen 2017-2018 zal de plaatselijke voetbalclub Witte Ster Lovrienden opnieuw een eerste ploeg hebben.

Na de degradatie van derde naar vierde provinciale zochten de spelers van de eerste ploeg van Witte Ster Lovrienden twee jaar geleden andere sportieve oorden op.

Daarmee was het in het dorpje gedaan om op zondag onder de toren naar voetbal te gaan kijken. Een nieuw bestuur onder leiding van cafébaas Marino Rothier brengt nu echter redding. Eind 2016 kondigden ze aan nieuwe spelers te willen aantrekken om een eerste ploeg te vormen en daar zijn ze nu in geslaagd. “We kunnen met trots meedelen dat we nu aan 29 spelers zitten”, zegt Rothier.

“We gaan komend seizoen starten in vierde provinciale. Het zijn voetballers die onder andere uit Nevele, Aarsele, Poesele, Aalter en Waregem komen. We zijn als bestuur aangenaam verrast dat er nog spelers zijn die tegen democratische prijzen willen voetballen in een klein dorp.”

Sportieve uitstap

“Maar we gaan het ook anders aanpakken. In plaats van bijvoorbeeld te trainen, zal er af en toe een sportieve uitstap op het programma staan. We zoeken wel nog een tiental spelers extra want we willen op zaterdag ook met een beloftenelftal beginnen.’

Rothier mikt met de eerste ploeg op de linkerhelft van het klassement. “Op papier kunnen we zeker mee want we hebben een redelijk goede ploeg”, zegt hij.

Jeugdvoetbal

In mei wordt gestart met de trainingen zodat de ploeg er staat bij de start van het nieuwe seizoen. “Dat zal heel veel voetballiefsupporters uit Lotenhulle deugd doen, want het afgelopen jaar moesten ze naar andere clubs gaan kijken.”

“Ook voor de vele nieuwe gezinnen die in Lotenhulle komen wonen is dit goed nieuws. Hun kinderen kunnen hier nu weer voetballen. Ook de sponsors geloven erin, je zal zeker vijftien nieuwe borden zien langs het veld”, klinkt het.

Het gemeentebestuur zette de investeringen in de infrastructuur van de voetbalclub in de koelkast omdat er geen eerste ploeg was.

“Maar nu kunnen we dus melden dat dit wel zo is zodat de werken kunnen doorgaan. Vooral een renovatie van de kleedkamers is dringend noodzakelijk”, besluit Rothier.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S