Mode

Deze sneakers en slippers van Forever 21 lijken wel heel erg op die van Rihanna

Deze sneakers en slippers van Forever 21 lijken wel heel erg op die van Rihanna

Foto: Puma

Puma heeft een klacht ingediend tegen Forever 21 en wel omdat die laatste enkele sneakers en slippers heeft uitgebracht die verdacht veel lijken op die van de Fenty-collectie van Rihanna voor het Duitse sportlabel.

Toen Puma in zee ging met Rihanna voor haar Fenty-collectie zag het de omzetcijfers flink de hoogte ingaan. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het sportlabel er alles aan doet om haar populaire ontwerpen te beschermen. Zo heeft het nu een klacht ingediend tegen confectieketen Forever 21 voor het kopiëren van de sneaker Creeper en de slippers Bow Slide en Fur Slide. Het claimt dat Forever 21 inbreuken begaat inzake auteursrecht.

In de aanklacht klinkt het dat de sneakers en slippers "verwarrend overeenkomstig" zijn en dat "de opvallende gelijkenissen niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan want de media en consumenten hebben al vaker op die gelijkenissen gewezen". Uit de documenten blijkt bovendien dat Puma op een schadevergoeding rekent en ook een deel van de koek wil van de verkoop van de kopiën. 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees