Aanslag metro Sint-Petersburg

Dit zijn de slachtoffers: moeder redt leven van dochter maar komt zelf om

Dit zijn de slachtoffers: moeder redt leven van dochter maar komt zelf om

Bij de explosie van een spijkerbom in een metrostel in de Russische stad Sint-Petersburg zijn maandag 14 mensen om het leven gekomen. 51 anderen raakten gewond. Vier van hen zijn nog in kritieke toestand. Een dag na die aanslag raakt steeds meer bekend over de identiteit van de slachtoffers.

De Russische autoriteiten hebben dinsdag al meerdere slachtoffers van de aanslag op de metro geïdentificeerd. Dit weten we intussen al:

DODEN.

Irina Medyantseva (50) | De gekende poppenmaakster Irina Medyantseva werd gedood bij de aanslag.

Dit zijn de slachtoffers: moeder redt leven van dochter maar komt zelf om
Irina en Yelena

Ze zou zichzelf over haar 29-jarige dochter Yelena gegooid hebben op het moment dat de bom ontplofte, waarmee ze het leven van haar dochter heeft gered. Yelena zelf moest meerdere operaties ondergaan en ligt nu op intensieve zorgen in het ziekenhuis.

Yury Nalimov (71) | De Rus Nalimov stierf ook bij de aanslag, maar het is niet duidelijk of hij in de metro stierf of nadien overleed aan zijn verwondingen.

Kseniya Milykova (18) | Over dodelijk slachtoffer Kseniya Milykova is voorlopig geen verdere informatie.

Dilbara Alieva (20) | Een 20-jarige vrouw uit Azerbeidzjan, Dilbara Alieva, is een van de andere slachtoffers. Zij werd nog levend uit de metro gehaald, maar overleed later aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Dit zijn de slachtoffers: moeder redt leven van dochter maar komt zelf om
Dilbara

Maxim Arishev (22) | Maxim uit Kazachstan was op slag dood door de explosie. Zijn hoofd werd door de ontploffing van zijn lichaam gerukt. Aanvankelijk werd even gedacht dat hij een (van de) zelfmoordterrorist(en) was, maar later werd duidelijk dat Maxim een van de slachtoffers was. De twintiger studeerde aan de Universiteit van Sint-Petersburg.

Zijn vriendin was geschokt toen ze in sommige Russische media las dat haar vriend de mogelijke dader zou zijn.”Dat was zo laag en afgrijselijk”, zo zegt ze aan de Britse krant Daily Mail.”

Ook de Kazachse autoriteiten hebben ontkracht dat Maxim de zelfmoordterrorist was.

LEES OOK. Dit weten we al over de dader van de aanslag

Dit zijn de slachtoffers: moeder redt leven van dochter maar komt zelf om
Maxim

GEWONDEN.

Onder de gewonden van de ontploffing zijn er drie buitenlanders, met name uit Oezbekistan, Wit-Rusland en Tadzjikistan, meldde gouverneur Georgi Poltavtsjenko. Alle slachtoffers zijn ook geïdentificeerd.

Alexandra Zyablitskaya (15) | De jonge Alexandra uit Barnaul in Siberië zat op het getroffen metrostel toen de bom afging. Ze was samen met haar grootmoeder op bezoek in Sint-Petersburg. De tiener raakte zwaargewond, maar overleefde de aanslag.

Nadezhda Sosedova (53) | Psychologe Nadezhda ontsnapte aan de dood. “Ik was in het slaap aan het vallen in het metrostel toen ik plots door een projectiel op het hoofd geraakt werd”, vertelt ze. “Mijn haar stond in brand.” Hoewel ze zelf gewond was, hielp Nadzehda nadien andere slachtoffers. Ze stond hen bij door met gewonden te praten, onder andere zodat ze niet zouden hyperventileren en panikeren. “Ik heb zelf veel geluk gehad.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees